Emilia RomanaLazioLuccaRomeSienaToscaneUitgelichtValle d'Aosta Trentino

De Via Francigena pelgrimsroute afwandelen

De Via Francigena pelgrimsroute in Italië loopt door het prachtige Italiaanse landschap en neemt wandelaars mee door enkele van de meest iconische steden en regio’s van het land. De route is ongeveer 1000 km lang en loopt van de Zwitserse grens naar Rome.

De route begint bij de Gran San Bernardo-pas in de Alpen en loopt door de Aosta-vallei naar Ivrea en Vercelli, waar het landschap verandert in een plat en uitgestrekt landbouwgebied. De route loopt vervolgens door de heuvels van de Piemonte-regio, waar de bekende wijngaarden van de regio te vinden zijn, en langs de stad Pavia, bekend om zijn middeleeuwse kathedraal en kloostercomplex.

Vanaf daar gaat de route naar de prachtige stad Piacenza, gelegen aan de oevers van de rivier de Po, en dan verder naar het historische Parma, bekend om zijn Parmezaanse kaas en ham. De route gaat dan verder door de Emilia-Romagna-regio naar het middeleeuwse stadje Fidenza, de stad Fornovo di Taro en het heuveldorp Cisa.

De Via Francigena pelgrimsroute afwandelen
Via Francigena

Daarna loopt de route door de prachtige regio Toscane, waar het landschap wordt gedomineerd door glooiende heuvels, cipressen en wijngaarden. De route passeert de middeleeuwse stad Lucca en de historische stad Siena, bekend om zijn Piazza del Campo en de jaarlijkse Palio-wedstrijden. De route gaat dan verder door het Chianti-gebied, waar enkele van de beste wijnen van Italië worden geproduceerd, en langs de middeleeuwse stad San Gimignano, bekend om zijn torens.

De Via Francigena pelgrimsroute afwandelen
Bagni di San Filippo

De Via Francigena-route gaat dan verder door de regio Lazio, waar het eindpunt van de route, Rome, zich bevindt. De route passeert enkele van de meest bekende en iconische bezienswaardigheden van Rome, zoals het Colosseum, het Pantheon, de Trevifontein en het Vaticaan.

De Via Francigena-route in Italië biedt niet alleen een prachtig landschap en historische bezienswaardigheden, maar ook een kijkje in de rijke cultuur en tradities van het land. Het is een geweldige manier om te wandelen en te genieten van de schoonheid van Italië, terwijl je ook een pelgrimstocht maakt die al eeuwenlang door mensen wordt gevolgd.

Back to top button