LazioRomeTips & TricksUitgelicht

Van het vliegveld naar het centrum van Rome

Er zijn verschillende manieren om van het vliegveld naar het centrum van Rome te reizen.

Van Fiumicino Airport naar het centrum van Rome

van het vliegveld naar het centrum van Rome
Fiumicini luchthaven

Leonardo Express
De snelste en meest betrouwbare manier om van Fiumicino Airport naar het centrum van Rome te reizen is met de Leonardo Express-trein die elke 15 minuten rijdt. De trein vertrekt vanaf het treinstation van Fiumicino Airport en brengt je direct naar Roma Termini, het centraal station van Rome. De reistijd is ongeveer 32 minuten en de prijs voor een enkele reis is € 14.

Regionale trein
Als je op zoek bent naar een goedkopere optie, kun je de regionale trein nemen die ook vanaf het treinstation van Fiumicino Airport vertrekt. Deze trein stopt op verschillende stations in Rome en de reistijd is ongeveer 50 minuten. De prijs voor een enkele reis is € 8.

Taxi
Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de aankomsthal van Fiumicino Airport. De prijs voor een taxirit naar het centrum van Rome varieert tussen de € 45-€ 70, afhankelijk van de exacte locatie en het tijdstip van de dag.

Bus
Er zijn verschillende busmaatschappijen die van Fiumicino Airport naar het centrum van Rome rijden, waaronder Terravision, Sitbus, en Rome Airport Bus. De reistijd varieert tussen de 45 minuten en 1 uur en 15 minuten, afhankelijk van de busmaatschappij en de verkeersomstandigheden. De prijs voor een enkele reis varieert tussen de € 5-€ 8.

van het vliegveld naar het centrum van Rome
Terravision

Van Ciampino Airport naar het centrum van Rome

Bus
Ook hier is de meest populaire manier om van Ciampino Airport naar het centrum van Rome te reizen is met de bus. Er zijn verschillende busmaatschappijen die diensten aanbieden vanaf de luchthaven, waaronder Terravision, Sitbus, en Rome Airport Bus. De reistijd varieert tussen de 40 minuten en 1 uur, afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de exacte locatie in het centrum van Rome. De prijs voor een enkele reis varieert tussen de € 5-€ 8.

Taxi
Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de aankomsthal van Ciampino Airport. De prijs voor een taxirit naar het centrum van Rome varieert tussen de € 30-€ 50, afhankelijk van de exacte locatie en het tijdstip van de dag.Van het vliegveld naar het centrum van Rome per taxi is altijd de duurste optie

Trein en metro
Er is geen directe treinverbinding vanaf Ciampino Airport naar het centrum van Rome. Je kunt echter de bus nemen vanaf de luchthaven naar het treinstation Ciampino, waar je een trein kunt nemen naar Roma Termini. Vanaf Roma Termini kun je dan de metro nemen naar je eindbestemming.

Back to top button