Lombardije

Villa l’Oleandra, het zomerverblijf van George Clooney

Villa l’Oleandra is de stek van George Clooney aan het Comomeer. Fans proberen iedere zomer een glimp op te vangen van de acteur en zijn beroemde Hollywood vrienden die graag een bezoekje brengen..

Hij kocht in 2001 de villa gelegen in het dorpje Laglio. Clooney zou toevallig op deze locatie “gebotst” zijn tijdens pech met de motorfiets. De eigenaars van de villa hielpen hem en George was zeer onder de indruk van l’Oleandra..

Sindsdien is de belangstelling voor dit kleine plaatsje alleen maar gegroeid. Giorgio Possi, burgemeester van Laglio kwam zelfs met een verbod voor groepen van meer dan 3 personen in de buurt van Clooney’s verblijfplaats. De acteur is dan ook lyrisch over Villa L’Oleandra in diverse interviews, wat een stormloop van Amerikaanse toeristen aan de omgeving tot gevolg heeft.

Villa l'Oleandra George Clooney

Villa L’Oleandra, aan het meer gelegen, werd gebouwd in de 18de eeuw en behoorde toe aan de Heinz familie (Heinz ketchup). Het precieze aankoopbedrag is onbekend maar vastgoedspecialisten denken dat Clooney zeker 7 miljoen euro betaalde voor deze prachtige locatie. L’Oleandra was echter toe aan een grondige restauratie en daarom kocht de Amerikaanse acteur er de nabij gelegen en onmiddellijk bewoonbare Villa Margherita bij. Later kocht hij ook Villa Regina wat verderop. Deze verkocht hij ondertussen aan niemand minder dan Tom Cruise. Met 5 miljoen euro winst.

George Clooney verblijft meestal een 4 tal maanden per jaar aan het Comomeer waar hij al of niet in het gezelschap van Amal met de motorfiets of boot de nabijgelegen dorpjes bezoekt.

Er zijn meer bekende namen te vinden aan het Comomeer : Silvio Berlusconi, Bill Gates, Richard Branson,  Versace, Rupert Murdoch en diverse Italiaanse voetballers…

Back to top button