Logeren in LombardijeLombardijeMilaan

Van en naar vliegveld Milaan Malpensa

Van en naar vliegveld Milaan-Malpensa (MXP) ? Dit is de grootste en drukste luchthaven van Milaan. Elk jaar maken meer dan 28 miljoen passagiers gebruik van de terminals, waarmee het de op één na drukste luchthaven van Italië is.

Afstand vliegveld Milaan-Malpensa tot Milaan

De luchthaven Milaan-Malpensa bevindt zich op 40 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum van Milaan.

Terminals Milaan-Malpensa

De Luchthaven Malpensa heeft twee terminals, die vrij ver van elkaar verwijderd zijn. Het is dus essentieel om uw terminal van tevoren te kennen. Er is een gratis pendelbus die elke 20 minuten tussen de twee terminals rijdt.

Over het algemeen wordt Terminal 1 door de meeste luchtvaartmaatschappijen gebruikt, terwijl Terminal 2 exclusief is voor low-cost luchtvaartmaatschappijen zoals Easyjet.

Van en naar het vliegveld Milaan Malpensa

Per Trein

Er zijn twee treinlijnen die Terminal 1 met het centrum van Milaan verbinden: één naar het Centraal Station (€13, 50 minuten, elke 20-40 minuten) en de andere naar station Piazza Cadorna, nabij het Castello Sforzesco (€13, 30 minuten, elke 30 minuten).

Van en naar vliegveld Milaan Malpensa
Castello Sforzesco

Per Bus

Autostradale biedt een doorlopende busdienst tussen het Centraal Station van Milaan en beide terminals van Malpensa. De bussen rijden van Milaan van 04:00 tot 23:00 uur en van de luchthaven van 06:00 tot 00:30 uur, met een frequentie van 20 minuten en een reistijd van ongeveer één uur.

De busprijs is €8 per enkele reis of €14 voor een retourticket. Kinderen van 3 tot 11 jaar betalen €5 per enkele reis.

Transferservice

Als u de voorkeur geeft aan comfort en snelheid, is een transferservice de beste optie. Een chauffeur staat op u te wachten op de luchthaven met een bord met uw naam en brengt u snel naar uw bestemming. Deze oplossing is ideaal om taalproblemen en oplichting te vermijden.

Taxi

De grote afstand tussen de Luchthaven Milaan-Malpensa en het stadscentrum maakt de taxi erg duur. De vaste prijs voor de rit bedraagt €120, zonder extra kosten, en de reistijd is ongeveer 50 minuten.

Back to top button