Milaan

Metro van Milaan gebruiken

De metro van Milaan bestaat uit 4 lijnen en is de grootste van Italië. De bouw ervan werd aan het einde van de jaren 1960 voltooid. Hoewel het slechts 4 lijnen en 111 stations heeft, is de metro van Milaan de grootste van Italië, met 94,5 kilometer aan sporen, voorafgaand aan de metro van Rome, die slechts drie lijnen heeft. De metro van Milaan is één van de nieuwste in Europa; de bouw was oorspronkelijk gepland om in de 20e eeuw te worden voltooid, maar de installatie begon pas in 1957. De Milanese metro werd uiteindelijk geopend in 1964.

Lijnen

De drie metrolijnen van Milaan zijn genummerd en hebben verschillende kleuren:

  1. Lijn M1 (rood): Deze lijn is bijzonder handig als u voor zaken reist en de Milanese beurs wilt bezoeken. Hij passeert de Duomo en San Babila.
  2. Lijn M2 (groen): Passeert langs het Centraal Station of Stazione Centrale
  3. Lijn M3 (geel): De interessantste lijn voor wie een citytrip in MIlaan maakt. Hij stopt bij de Duomo, de Via Montenapoleone (de belangrijkste winkelstraat in Milaan) en het Centraal Station.
  4. Lijn M5 (paars): Deze lijn omvat regionale treinen. Sommige haltes zijn behoorlijk interessant, zoals het San Siro Stadion en het station Garibaldi.
metro van Milaan gebruiken
Kaart van metro in MIlaan

Waar kaartjes kopen voor de metro in Milaan ?

U kunt kaartjes kopen bij metrohaltes, kiosken en tabakswinkels.

Als u vaak gebruik moet maken van het openbaar vervoer, raden we u aan om van tevoren meerdere kaartjes te kopen of te kiezen voor een abonnement.

Openingstijden metro van Milaan en frequentie

De metro is elke dag geopend van 06.00 uur ’s ochtends tot 00.30 uur ’s nachts. De openingstijden op 25 december en 1 mei zijn gewijzigd: van 07.00 tot 19.30 uur.

De frequentie van de metro’s op de belangrijkste stations varieert tussen 2 en 4 minuten, afhankelijk van het tijdstip en het seizoen. Voor de meest afgelegen stations (laatste stations van lijn M2) kan de frequentie oplopen tot 30 minuten.

Tarieven van metro in Milaan

U kunt informatie vinden over vervoerstickets en kortingen hier met deze app van de metro in MIlaan

Back to top button