Cultuur en NatuurLombardijeMilaanRegio's en StedenStedenUitgelicht

Scala van Milaan

Het Teatro alla Scala, beter bekend onder de naam La Scala van Milaan, is een theatergebouw en icoon van Milaan.

Het theater is gebouwd in neoclassicistische architectuurstijl en wordt gezien als een van de mooiste operagebouwen ter wereld, met ongeveer 2800 plaatsen.

La Scala opende met Salieri’s opera L’Europa riconosciuta op 3 augustus 1778 en heette toen Nuovo Regio Ducal Teatro alla Scala.

Ieder jaar verschijnen er op het grootste toneel van Europa weer befaamde zangers en zangeressen in beroemde producties, met als gevolg dat de kaartjes vaak al maanden van tevoren zijn uitverkocht.

Hieronder volgt een lijst van enkele van de meest bekende artiesten die hebben opgetreden in Scala te Milaan: Luciano Pavarotti-Maria Callas Plácido Domingo-Andrea Bocelli-Renata Tebaldi-Enrico Caruso-
José Carreras-Giuseppe Di Stefano-Herbert von Karajan (dirigent)
Dit is slechts een kleine selectie van de vele artiesten die in Scala hebben opgetreden. Het operahuis blijft een belangrijke locatie voor operaliefhebbers over de hele wereld.

Van begin 2002 tot eind 2004 onderging La Scala een grote renovatie onder aanvoering van de Zwitserse architect Mario Botta en was het gebouw gesloten. Binnen in de zaal zijn er trompe-l’oeils en vergulde loges, dit alles onder een enorme kroonluchter.

In het aangrenzende Museo Teatrale liggen kostuums en decors van eerdere voorstellingen en andere toneelattributen die teruggaan tot in de Romeinse tijd.

Back to top button