Cultuur en NatuurLombardijeMilaanRegio's en StedenStedenUitgelicht

Cimitero Monumentale in Milaan

Cimitero Monumentale in Milaan (“Monumentale Begraafplaats”) is één van de twee grootste begraafplaatsen in de stad , de andere is de Cimitero Maggiore. Het staat bekend om de overvloed aan artistieke graven en monumenten.

Ontworpen door de architect Carlo Maciachini (1818-1899), was het de bedoeling om een ​​aantal kleine begraafplaatsen die zich vroeger in de stad verspreidden, samen te voegen tot één enkele locatie.

Officieel geopend in 1866, is het sindsdien gevuld met een breed scala aan hedendaagse en klassieke Italiaanse sculpturen, evenals Griekse tempels, uitgebreide obelisken en andere werken, zoals een verkleinde versie van de Trajanus-kolom.

Veel van de graven behoren tot bekende industriële dynastieën en zijn ontworpen door kunstenaars zoals Adolfo Wildt, Giò Ponti, Arturo Martini, Dante Parini, Lucio Fontana, Medardo Rosso, Giacomo Manzù, Floriano Bodini en Giò Pomodoro.

De hoofdingang van de Cimitero Monumentale in Milaan is door de grote Famedio, een enorm Hall of Fame-achtig gebouw in neo-middeleeuwse stijl gemaakt van marmer en steen dat de graven bevat van enkele van de meest geëerde burgers van de stad en het land, waaronder die van schrijver Alessandro Manzoni.

De Civico Mausoleo Palanti ontworpen door de architect Mario Palanti is een tombe gebouwd voor verdienstelijke “Milanesi”, of inwoners van Milaan. Het gedenkteken van ongeveer 800 Milanezen gedood in nazi-concentratiekampen bevindt zich in het centrum en is het werk van de groep BBPR, gevormd door toonaangevende exponenten van Italiaanse rationalistische architectuur met inbegrip van Gianluigi Banfi.

De begraafplaats heeft een speciale sectie voor degenen die niet tot de katholieke godsdienst behoren en een Joodse sectie.

Bij de ingang is een permanente tentoonstelling met prenten, foto’s en kaarten die de historische ontwikkeling van de begraafplaats beschrijven. Het bevat twee op batterijen werkende elektrische hoorsystemen, gebouwd in de jaren 1920.

Back to top button