LuccaToscane

Lucca en haar bezienswaardigheden : molto !

Lucca en haar bezienswaardigheden..De historische stad heeft er zoveel..We hebben voor jou enkele hotspots bezocht. Volgens ons de “must see” elementen van deze heerlijke stad. Slenteren door de stad dat brengt honger en dorst dus hebben we ook nog wat eet- en drinktips voor jullie.

Bezienswaardigheden

De stadsmuren van Lucca zijn één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en zijn nog steeds goed bewaard gebleven. Je kunt over de muren lopen en genieten van een prachtig uitzicht op de stad.
Het Piazza dell’Anfiteatro is een uniek plein dat gebouwd is op de resten van een Romeins amfitheater. Het heeft een ovale vorm en is omgeven door restaurants en winkels.
De Duomo di San Martino is de kathedraal van Lucca en heeft een indrukwekkende façade met verschillende beelden en reliëfs.

Lucca en haar bezienswaardigheden


De Torre Guinigi is een toren uit de 14e eeuw en schitterend om te zien. De toren heeft een prachtig uitzicht op de stad en heeft bomen op het dak.

Lucca en haar bezienswaardigheden
Torre Guinige

Eten en drinken

Lucca is beroemd om zijn pasta’s en sauzen, zoals Pappardelle alla Lepre (pasta met haas) en Tortelli Lucchesi (gevulde pasta met aardappelen en pecorino-kaas).
De stad heeft ook veel traditionele slagers en kaaswinkels waar je lokale vleeswaren en kazen kunt proeven, zoals salami en pecorino.
Probeer zeker de lokale wijnen zoals de Vermentino, Rosso di Montecarlo en de Vin Santo.
Er zijn veel restaurants en cafés in Lucca, maar als je op zoek bent naar een traditionele maaltijd, kun je het beste op zoek gaan naar een trattoria of osteria.

Tips en evenementen

Lucca is een wandelvriendelijke stad, dus je kunt het beste te voet verkennen. Fietsen huren is ook een populaire optie, omdat er veel fietspaden zijn in de stad.
Lucca heeft veel evenementen gedurende het hele jaar, zoals het Lucca Summer Festival en het Lucca Comics & Games Festival.

Lucca en haar bezienswaardigheden
Lucca Summer Festival

Het is altijd aan te raden om een ​​kaart van de stad te hebben, zodat je niet verdwaalt in de smalle straatjes en steegjes.

Back to top button