bergamoLombardije

Ontdek Bergamo

Bergamo bezoeken is nooit een verkeerd idee. De stad uit Lombardije kennen we vooral door haar luchthaven maar een bezoek aan de stad is meer dan de moeite. Ontdek Bergamo !

De geschiedenis van Bergamo gaat terug tot de prehistorie, maar de stad werd vooral belangrijk tijdens de Romeinse tijd. Na de val van het Romeinse Rijk viel Bergamo in handen van verschillende volkeren en dynastieën, waaronder de Longobarden, Franken, Visconti en Venetianen. In de 19e eeuw werd Bergamo onderdeel van het Koninkrijk Italië.

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Bergamo is de Città Alta, het oude bovengedeelte van de stad. Deze middeleeuwse wijk is omringd door stadsmuren en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. In de Città Alta vind je verschillende historische gebouwen, waaronder de Duomo, de kathedraal van Bergamo. Deze kathedraal is gebouwd tussen de 15e en 17e eeuw en heeft een prachtig interieur met fresco’s en schilderijen.

Ontdek Bergamo
Duomo Bergamo

Een ander opvallend gebouw in de Città Alta is de Cappella Colleoni, een kapel uit de 15e eeuw die is gebouwd ter ere van de condottiere Bartolomeo Colleoni. De kapel heeft een prachtige façade en is versierd met marmeren beelden en reliëfs.

Ontdek Bergamo
Alta Citta Bergamo

Een andere interessante plek om te bezoeken is het Accademia Carrara, een kunstmuseum dat is gevestigd in een 18e-eeuws paleis. Het museum herbergt een uitgebreide collectie kunstwerken, waaronder schilderijen van Italiaanse meesters als Botticelli, Bellini en Raffaello.

Tenslotte is het ook de moeite waard om de moderne benedenstad van Bergamo te verkennen, waar je onder meer het Teatro Donizetti vindt, een operahuis dat is vernoemd naar de beroemde componist Gaetano Donizetti, die in Bergamo is geboren.

Back to top button