Evenementen & Geschiedenis & CultuurLazioMidden-ItaliëRegio's en StedenRomeSteden

Ontdek de Spaanse Trappen in Rome

Ontdek de Spaanse Trappen in Rome, het monument, de winkels en nachtleven rond de Spaanse Trappen

De Spaanse Trappen, ook bekend als Scalinata di Trinità dei Monti, zijn ongetwijfeld één van de top bezienswaardigheden in Rome. We nemen je mee naar een stukje geschiedenis, winkels nabij de Spaanse trappen, leuke terrasjes en weetjes..

Ontdek de Spaanse trappen in Rome het nachtleven en winkels
Spaanse Trappen Rome

Geschiedenis van de Spaanse Trappen

De Spaanse Trappen werden gebouwd in de 18e eeuw en verbinden de Piazza di Spagna aan de onderkant met de kerk Trinità dei Monti bovenaan. De trap bestaat uit 135 treden en werd ontworpen door Francesco de Sanctis en gefinancierd door de Franse diplomaat Étienne Gueffier.
De naam “Spaanse Trappen” zou zijn ontstaan uit de nabijgelegen Spaanse ambassade, hoewel de ambassade niet boven aan de trappen ligt.

Winkelen bij de Spaanse Trappen

Het gebied rond de Spaanse Trappen staat bekend om zijn luxe winkels, waaronder Bulgari, Gucci, Prada, Valentino en Louis Vuitton. Daarnaast heb je heel wat winkeltjes waar ook minder luxueuze maar leuke kledij, souvenirs en accessoires te vinden zijn.

Bezoek de Trinità dei Monti kerk

Boven aan de Spaanse Trappen bevindt zich de kerk Trinità dei Monti, een prachtig voorbeeld van renaissance-architectuur. De kerk is beroemd om zijn fresco’s en prachtige plafond, geschilderd door Domenico Fontana. Bezoekers kunnen de kerk nog steeds bezoeken en zijn werken bewonderen. De kerk is dagelijks geopend van 7.30 uur tot 19.30 uur en er is geen toegangsprijs.

Ontdek de Spaanse trappen in Rome het nachtleven en winkels
Trinita dei Monti kerk

Behoud van de Spaanse Trappen

Ondanks de populariteit van de Spaanse Trappen zijn er zorgen over de impact van het toerisme op de structuur, waardoor nieuwe regels werden ingevoerd om deze bezienswaardigheid zo goed mogelijk te bewaren. Eén van de regels is een verbod op zitten of eten op de trappen, en boetes kunnen worden opgelegd aan bezoekers die deze regels overtreden. Bovendien zijn maatregelen genomen om het aantal bezoekers aan de Spaanse Trappen te beperken, vooral tijdens het hoogseizoen om overbevolking te voorkomen die schade aan de structuur kan veroorzaken.

Ontdek de Spaanse Trappen in Rome, het monument, de winkels en nachtleven rond de Spaanse Trappen

Filmopnames bij de Spaanse Trappen

Een bekende film die op de Spaanse Trappen is opgenomen, is “The Talented Mr. Ripley” (1999), met Matt Damon en Gwyneth Paltrow. De Spaanse Trappen zijn te zien in een scène waarin het personage van Matt Damon, Tom Ripley, het personage van Gwyneth Paltrow, Marge Sherwood, ontmoet.

Nachtleven bij de Spaanse Trappen

Het gebied rond de Spaanse Trappen in Rome staat bekend om haar bruisende nachtleven. Er zijn verschillende bars, restaurants en nachtclubs in de omgeving, waardoor het een populaire plek is voor zowel de locals als toeristen. Het is de ideale plek om te genieten van een cocktail terwijl je uitkijkt over het historische monument.

Veel van de bars en restaurants rond de Spaanse Trappen bieden buitenzitplaatsen, waardoor bezoekers kunnen genieten van hun drankjes of maaltijden terwijl ze genieten van het prachtige uitzicht. Enkele populaire bars in de omgeving zijn onder meer Caffè Greco, één van de oudste cafés in Rome, en Ciampini, dat bekend staat om zijn heerlijke gelato en cocktails.

Ontdek de Spaanse trappen in Rome het nachtleven en winkels
Ciampini gelato

Voor degenen die een meer luxueuze ervaring verkiezen, zijn er ook verschillende high-end cocktailbars en lounges rond de Spaanse Trappen. Een voorbeeld hiervan is de Stravinskij Bar, gelegen in het Hotel de Russie. Hier kunnen bezoekers genieten van een luxueuze setting terwijl ze cocktails en livemuziek bestellen.

Ontdek de Spaanse trappen in Rome het nachtleven en winkels
Stravinski bar in Hotel de Russie

Er zijn ook verschillende nachtclubs in de omgeving rond de Spaanse Trappen, waarvan er vele tot de vroege uurtjes open blijven. Deze clubs bieden vaak livemuziek en dj’s, waardoor ze populair zijn bij jonge locals en toeristen die op zoek zijn naar een leuke avond uit.

Ontdek de Spaanse Trappen in Rome, het monument, de winkels en nachtleven rond de Spaanse Trappen

Back to top button