Italiaanse wijnen en wijnhandels in BelgiëSicilieZuid-Italië & De Eilanden

Siciliaanse wijn koop je bij Buonissimo Club

Siciliaanse wijn koop je bij Buonissimo Club

Buonissimo Club uit Petegem-aan-de-Leie focust op gelimiteerde Italiaanse topwijnen die je in België enkel bij hen vindt. Klassieke krachtige rode wijnen, sensationele witte – uitdagende spumante, zomerse rosé -of zoete dessertwijnen.

Siciliaanse wijn koop je bij Buonissimo Club
Buonissimo Club

Kan je ons iets vertellen over de start van Buonissimo-club ?

Het is allemaal begonnen vanuit onze passie voor Siciliaanse wijn. Ik ben Siciliaanse en sinds 10 jaar in België. We kregen op ons trouwfeest in Monreale van heel wat Belgen de vraag of de lekkere wijn die we schonken ook hier te koop was: in 2019 starrten we met een aantal kartonnen. En wat begon als een passie groeide uit tot een zaak in bijberoep: de geboorte van Buonissimo Club – exquisiete Siciliaanse wijnen, een unieke kleinschalige selectie enkel bij ons te verkrijgen – direct van de wijnboer tot ons.

Jullie wijnen zijn exclusief bij jullie te krijigen in België ?

inderdaad,  we houden het bewust beperkt en mijn vader, die oenoloog is, selecteert heel zorgvuldig de cantine in Sicilië: zo zijn we zeker van top kwaliteit aan heel redelijke prijzen.

Siciliaanse wijn koop je bij Buonissimo Club

Siciliaanse wijn koop je bij Buonissimo Club

Het aanbod is altijd van kleinere wijngaarden ?

Absoluut, zoals aangegeven doen we dit als passie en ondanks dat we veel vraag & aanbiedingen krijgen, willen we niet de zoveelste grote invoerder van Siciliaanse wijn of supermarkt wijn worden. Door het klein te houden bieden we onze klanten de beste kwaliteit aan, van wijnboer direct tot bij ons zonder onnodig dure tussenpartij of grote commerciële wijngaarden die enkel op winstbejag uit zijn.

Momenteel bieden we zo een 5 tal wijngaarden aan, van Agrigento tot Palermo tot de Etna & Eolische eilanden, vaak met 100% bioligische wijnen.

Bezoeken jullie zelf altijd de wijngaarden om te selecteren?

Ja mijn vader/oenoloog legt de eerste contacten ter plaatse. Indien hij vindt dat de wijngaard aan al zijn en onze standaarden beantwoordt en ons exclusiviteit kan garanderen, plannen wij een 2de bezoek vanuit Belgie.

Enkel Siciiliaanse wijnen dus, waar verschilen deze van andere Italiaanse wijngebieden?

Sicilië is de 2de grootste wijnregio van Italie en heel populair: de ondergrond bezit diverse gerenommeerde wijnnamen gaande van de alombekende Nero d’Avola tot unieke witte Grillo of rode Nerello Mascalese.

Bovendien heeft Sicilie een aantal topwijnen die 90+ scores halen bij Robert Parker die wij uiteraard ook exclusief aanbieden: ondermeer de Etna wijnen zijn terechte Super Sicilians zoals de Super Tuscans.
Hierbij werken wij samen met Cantina Nicosia: de oudste wijngaard op de Etna, die al diverse generatie sinds 1893 op de flanken van de vulkaan wijn verbouwt, hetgeen de wijn een unieke minerale ondertoon geeft.

Siciliaanse wijn koop je bij Buonissimo Club
Cantina Nicosia

Hebben jullie ook aperitivi  in jullie aanbod ?

Voorlopig niet maar we kijken voor uitbreiding hierin, ook in degustieven (Limoncelle & gin) & zelfs koffie. Sinds april bieden we naast de wijnen ook unieke 100 % biologische olijfolie aan uit Sicilië van Micelli & Sensat, in design flesjes van 250 of 500ml, meer informatie op https://miceliandsensat.it/en/.

Leveren jullie over heel België met de webshop ?

Uiteraard, zelfs tot over de landsgrenzen in Nederland en Duitsland

Siciliaanse wijn koop je bij Buonissimo Club

Groepen kunnen bij Buonissimo-club ook terecht voor tastings ?

Wij  organiseren vaak tastings met unieke partners zoals op een jacht, antiekbeurzen, kunstenaars, lancering van nieuwe auto’s, etc.

Welke is jullie persoonlijke favoriet uit het gamma wijnen ?

De Monte Olimpo Luxus: een rode blend van 5 unieke smaken die op Vivino.com een topscore haalt van 4.4.

Een insider tip: de gemiddelde verkoopprijs op Vivino is 63€ per fles, wij verkopen die aan 25€ en hebben momenteel nog beperkte stock

Siciliaanse wijn koop je bij Buonissimo Club

Website : https://www.buonissimo-club.com/

Siciliaanse wijn koop je bij Buonissimo Club

Back to top button