PalermoRegio's en StedenSicilieStedenUitgelicht

Mondello Beach bij Palermo

Mondello Beach bij Palermo

Met haar witte zandstranden en kristalhelder water is Mondello Beach bij Palermo de perfecte plaats voor wie op zoek is naar een strand nabij de Siciliaanse hoofdstad.

Slechts 12km verwijderd van Palermo kan je deze paradijselijke plek bereiken met een korte busrit (bus 806) vanuit het centrum van Palermo. Dit strand is zeer popular bij zowel de lokale bevolking als de toeristen.

Tijdens de 19de eeuw was Mondella Beach de place to be voor de “upperclass” van Palermo. Zij hadden zwaar geinvesteerd om deze modderige kustlijn waar zelfs malaria de kop opstak om te bouwen tot een aantrekkelijke kuststrook. Vandaag is het voor iedereen toegankelijk en een waar paradijs voor iedere strandliefhebber.

Je kan er strandzetels en parasols huren of met een klein bootje de zee op gaan. Maar wie genoeg heft aan een handdoek op het mulle zand kan gratis genieten van Mondella Beach.

Wandelaars komen hier vaak om langs de kustlijn te genieten van het uitzicht en de historische vuurtoren  of  vissersbootjes  bekijken.  Typische Siciliaanse gerechten kan je vinden in de talrijke restaurants.

Meer info : https://wearepalermo.com/news/getting-palermo-mondello-beach/

Back to top button