Hotel SiciliëLogeren in ItaliëPalermoSicilie

Het nieuwste juweeltje in Palermo : Villa Igiea

Villa Igiea in Palermo is de nieuwste telg uit de Rocco Forte collectie. De meeste suites in dit luxeuze oord zijn ruim en hebben een schitterend zicht op de Golf van Palermo. Dit belle epoque pareltje langs de kustweg naar Mondello  opende in Juni haar deuren en is op een tiental minuten rijden van het bruisende stadscentrum van Palermo. Ver genoeg om in alle stilte en rust te genieten op het terras na een bezoek aan de stad.

Villa Igiea dat vroeger in handen was van de invloedrijke Florio familie heeft een rijke geschiedenis met een lange lijst van gasten uit kunst, politiek en zelfs koningshuizen. Enkele namen : Tsaar Nicolas II, De Engelse Koning George V, Maria Callas, Grace Kelly, Sofia Loren.. De grandeur van het hotel is er nu terug na een grondige renovatie door de Italiaanse luxe hospitality groep Rocco Forte.

Villa Igiea in Palermo

Het Florio restaurant, Igiea Terrazza Bar en Alicetta Pool Bar serveren de hele dag heerlijke Siciliaanse hapjes en gerechten. Het zal je niet verbazen dat verse vis en zeevruchten samen met heerlijke pasta onderdeel zijn van een zeer divers aanbod.

Een leuk weetje is dat de Belg Philip Vergeylen één van de topdesigners is die dit gebouw haar originele grandeur terug gaf met respect voor haar rijke geschiedenis.

Website : https://www.roccofortehotels.com/it/hotels-and-resorts/villa-igiea/

Back to top button