GastronomieGenuaLigurieRegio's en StedenStedenUitgelicht

Confetteria Pietro Romanengo in Genua

De historische Confetteria Pietro Romanengo in Genua heeft haar winkel in Piazza Soziglia, in het centrum van de stad. Giorgio Caproni vierde het ‘Soziglia’-toponiem in zijn’ Litania ‘, opgedragen aan de Ligurische hoofdstad. De verzen die hij schreef associëren de plaats met de meest nederige ruimtes en objecten (“Genua van Soziglia./ Alleyway, Poultry, Mullet”). Dit was de plaats waar in de Middeleeuwen een tweederangsmarkt werd gehouden.

Maar toen de geraffineerde Romanengo-winkel hier in 1814 opende, vermengde het zich met een perfect elegante omgeving. En tot op de dag van vandaag is dit een gerenommeerde locatie waar je kan  zitten tussen de meubels van marmer en hout en de specialiteiten van de oude snoep- en chocoladewinkel kunt proeven: chocolaatjes, gekonfijt fruit, fondants  en desserts die zijn gemaakt om vruchten te mengen

Tussen lente en zomer richten ze zich echter uitsluitend op één ingrediënt, de mooiste bloem van allemaal, om de kenmerkende rozenstroop van het bedrijf te creëren.

De rozenstroop van Romanengo wordt gemaakt volgens een traditioneel recept dat al meer dan 200 jaar oud is. De rozenblaadjes worden met de hand geplukt en vervolgens langzaam gekookt met suiker en water om een geurige en smakelijke siroop te maken. De rozenstroop van Romanengo heeft een subtiele rozensmaak en kan worden gebruikt als smaakmaker in dranken, desserts en gebak.

De rozenstroop van Romanengo is niet alleen populair in Genua, maar wordt ook geëxporteerd naar andere delen van Italië en internationaal. Het is een iconisch product van de stad en een van de vele lekkernijen die u kunt proeven als u ooit Genua bezoekt.

Confetteria Pietro Romanengo in Genua : www.romanengo.it

Back to top button