Cultuur en NatuurLigurieRegio's en StedenStedenUitgelicht

Cinque Terre in Ligurië

Cinque Terre in Ligurië

Cinque Terre in Ligurië een begrip. Het bestaat uit vijf dorpjes en is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving.

De Cinque Terre bestaan uit vijf eeuwenoude visserdorpjes zoals Monterosso Al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore.

Monterosse al Mare is het grootste dorp in Cinque Terre van de vijf met een lange boulevard en kleine mooie strandjes. Je kan er vele leuke restaurantjes, bars en terrasjes vinden.

Vernazza heeft een grote haven gekenmerkt door een grote uitkijktoren en het enigste dorp van de Cinque Terre dat op de lijst van “I borghi piu belli d’italia” staat, de lijst van de mooiste Italiaanse dorpen dus…

Corniglia ligt op een rots honderd meter boven het water. Op weg naar Corniglia kan je vele wijngaarden zien waar je de zogenaamde “tandradbanen” kan zien. Een ingenieus systeem dat gebruikt wordt om de druiven van de wijngaarden op transport te zetten naar de wijnhuizen.

Het oudste dorp van de Cinque Terre is Manarola. Je herkent het meteen aan de kleurrijke huisjes die je overal tegen komt. In december en in januari schittert er steeds een kerststal met 15.000 lichtjes.

Riomaggiore is in het zuiden van de Cinque Terre en heeft een leuk haventje met vele restaurants en bars in de omgeving.

Meer info kan je vinden op deze website : www.cinqueterre.eu.com

Back to top button