Cinque TerreLigurie

De Cinque Terre kaart

De Cinque Terre bevinden zich in het noordwestelijke deel van Italië, in Ligurië. Dicht bij de grens tussen Ligurië en Toscane. Op de Cinque Terre kaart hieronder kun je de exacte locatie zien. Je kunt de vijf dorpen gemakkelijk bereiken vanuit Pisa, Florence, Genua of Milaan, maar je kunt ook een snelle trein nemen vanuit Rome of Venetië. De Cinque Terre wordt omringd door de turquoise Ligurische zee.

cinque terre kaart

De Vijf Dorpen van Cinque Terre

De vijf dorpen die deel uitmaken van Cinque Terre zijn Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Elk dorp heeft zijn eigen unieke karakter en charme, en ze worden met elkaar verbonden door een netwerk van wandelpaden, treinen en boten.

Monterosso al Mare

Monterosso al Mare is het grootste dorp van Cinque Terre en heeft een lang zandstrand en een historisch centrum met prachtige kerken en paleizen. Het is een levendige plek met talloze cafés en restaurants waar je kunt genieten van lokale gerechten en wijnen.

cinque terre kaart
Monterosso al Mare

Vernazza

Vernazza is misschien wel het meest schilderachtige dorp van de vijf. Het heeft een pittoreske haven en een middeleeuws kasteel dat uitkijkt over de Middellandse Zee. Het dorp is ook bekend om zijn heerlijke visgerechten en verse zeevruchten.

cinque terre kaart
Vernazza

Corniglia

Corniglia is het enige dorp dat niet direct aan zee ligt, maar op een klif boven de zee. Het is het kleinste en minst drukke dorp van de vijf, en biedt daarom een perfecte ontsnapping aan de drukte van de andere dorpen. Het dorp heeft charmante straatjes en smalle steegjes waar je kunt genieten van een heerlijke gelato.

cinque terre kaart
Corniglia

Cinque Terre: 5 Kleurrijke Dorpen om te Ontdekken

Manarola

Manarola is bekend om zijn wijnproductie en heeft een charmant haventje waar je kunt genieten van verse visgerechten en lokale wijnen. Het dorp heeft ook een adembenemend uitzicht op de zonsondergang, wat het een perfecte plek maakt voor een romantisch diner.

cinque terre kaart
Manarola

Riomaggiore

Riomaggiore is het meest zuidelijke dorp van Cinque Terre en heeft een kleurrijk vissersdorpje en een kasteel. Het dorp is ook bekend om zijn heerlijke gerechten en wijnen, waaronder de beroemde Sciacchetrà wijn.

cinque terre kaart
Riomaggiore

Back to top button