Cinque TerreLigurie

Cinque Terre, 5 kleurrijkste dorpen in Italië

Cinque Terre is een UNESCO-werelderfgoedlocatie in de regio Ligurië. Het is een gebied van vijf schilderachtige kustdorpen die bekend staan om hun kleurrijke huizen, steile kliffen en spectaculaire uitzichten op de Ligurische Zee. Cinque Terre, 5 kleurrijkste dorpen in Italië ? Ontdek maar, het zou wel eens kunnen.

De vijf dorpen van Cinque Terre zijn: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Elk dorp heeft zijn eigen unieke karakter en charme. De dorpen zijn met elkaar verbonden door een netwerk van wandelpaden, treinen en boten.

Cinque Terre 5 kleurrijkste dorpen in Italië
Monterosso al Mare
Cinque Terre 5 kleurrijkste dorpen in Italië
Vernazza

Monterosso al Mare is het grootste dorp van Cinque Terre en heeft een lang zandstrand en een historisch centrum met prachtige kerken en paleizen. Vernazza is misschien wel het meest schilderachtige dorp, met een pittoreske haven en een middeleeuws kasteel.

Cinque Terre 5 kleurrijkste dorpen in Italië
Corniglia
Cinque Terre 5 kleurrijkste dorpen in Italië
Riomaggiore
Cinque Terre 5 kleurrijkste dorpen in Italië
Manarola

Corniglia is het enige dorp dat niet direct aan zee ligt, maar op een klif boven de zee. Het is het kleinste en minst drukke dorp van de vijf. Manarola is bekend om zijn wijnproductie en heeft een charmant haventje. Riomaggiore is het meest zuidelijke dorp en heeft een kleurrijk vissersdorpje en een kasteel.

Wandelen is één van de populairste activiteiten in Cinque Terre, omdat het gebied enkele van de mooiste wandelpaden in Italië herbergt. Het meest bekende pad is de Sentiero Azzurro of Blauwe Route, die een reeks onderling verbonden paden is die de vijf dorpen met elkaar verbinden. De Blauwe Route is een gematigde wandeling en duurt ongeveer vijf uur om de hele route te voltooien. Onderweg word je beloond met adembenemende uitzichten op de Middellandse Zee, terrasvormige heuvels en charmante dorpjes.

Als je geen ervaren wandelaar bent, zijn er genoeg andere wandelpaden in het gebied die geschikt zijn voor beginners. Bijvoorbeeld, de Via dell’Amore, of Liefdespad, is een gemakkelijke wandeling die ongeveer 20 minuten duurt om te voltooien. Het pad verbindt Riomaggiore en Manarola en biedt prachtige uitzichten op de kustlijn.

Back to top button