Ascoli PicenoLe MarcheMidden-Italië

Bezoek Ascoli Piceno in Le Marche

Ascoli Piceno is een prachtige stad gelegen in de regio Le Marche in het midden van Italië. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, en er zijn tal van bezienswaardigheden te ontdekken. Een bezoek aan Ascoli Piceno in Le Marche is rondstruinen langs de eeuwenoude geschiedenis en cultuur van de stad

Geschiedenis
Ascoli Piceno werd gesticht in de 9e eeuw voor Christus door de Piceni, een oude Italië volk. In de 3e eeuw voor Christus werd de stad overgenomen door de Romeinen, die het hernoemden naar “Asculum”. Onder Romeinse heerschappij werd Ascoli Piceno een belangrijke stad, met een bloeiende economie en cultureel leven.

Na de val van het Romeinse Rijk, werd Ascoli Piceno beïnvloed door verschillende heersers, waaronder de Longobarden, de Byzantijnen en de Normandiërs. In de middeleeuwen, werd de stad een onafhankelijke gemeente en het centrum van een bloeiend handelsnetwerk.

Tijdens de Renaissance, onderging Ascoli Piceno een nieuwe fase van ontwikkeling en groei. Veel van de prachtige gebouwen en monumenten in de stad dateren uit deze tijd. In de 19e eeuw werd Ascoli Piceno onderdeel van het Koninkrijk Italië.

Bezoek Ascoli Piceno in Le Marche
Ascoli Pieno

Bezienswaardigheden
Ascoli Piceno heeft tal van prachtige bezienswaardigheden die de rijke geschiedenis en cultuur van de stad weerspiegelen. Hieronder volgen enkele van de meest opvallende bezienswaardigheden:

Piazza del Popolo
Het hart van de stad is een van de mooiste pleinen in Italië. Het plein dateert uit de Renaissance en is omringd door prachtige gebouwen, waaronder het Palazzo dei Capitani del Popolo en de Chiesa di San Francesco.

Bezoek Ascoli Piceno in Le Marche
Piazza del Popolo

Chiesa di San Francesco
Deze prachtige kerk is gebouwd in de 13e eeuw en is een van de belangrijkste voorbeelden van Gotische architectuur in de regio Le Marche. Het interieur van de kerk is prachtig versierd met fresco’s en beelden.

Cattedrale di Sant’Emidio
De kathedraal van Ascoli Piceno is gewijd aan de beschermheilige van de stad, Sant’Emidio. De kerk dateert uit de 16e eeuw en heeft een prachtige barokke gevel. Het interieur van de kathedraal is versierd met fresco’s en schilderijen.

Bezoek Ascoli Piceno in Le Marche
Cattedrale di Sant’Emidio

Ponte di Cecco
Deze prachtige brug over de rivier de Tronto is gebouwd in de 14e eeuw en is een van de meest opvallende monumenten van de stad. De brug heeft zeven bogen en biedt een spectaculair uitzicht op de omgeving.

Fortezza Pia
Dit fort werd gebouwd in de 16e eeuw en diende als militaire versterking van de stad. Het fort heeft een prachtige Renaissance-architectuur en biedt een panoramisch uitzicht over Ascoli Piceno.

Bezoek Ascoli Piceno in Le Marche en overnachten kan hier

Back to top button