AgriturismoAgriturismo in Le MarcheLe MarcheLogeren bij Belgen in ItaliëUrbinoVakantiehuisVakantiehuis Le Marche

Authentiek genieten in Le Marche : Villa Montefiore

Een verblijf in Villa Montefiore in Le Marche is een hymne aan het leven, authentieke ervaringen die je zullen opladen met pure energie en vitaliteit, we ontmoeten gastvrouw Kathleen

Wanneer startte Villa Montefiore met het ontvangen van gasten ?

In 2020 kwamen de eerste gasten, maar omwille van Covid was dit natuurlijk een speciaal seizoen. Sinds 2021 zijn we het hele jaar door operatief.

Hoe heb je Le Marche zien veranderen de laatste 20 jaar ?

Le Marche kregen op toeristisch vlak een stuk meer zichtbaarheid en bijgevolg vinden intussen heel wat mensen de weg naar onze regio voor een heerlijke vakantie. Het logistieke aspect is ook enorm verbeterd met de jaren, grotendeels dankzij rechtstreekse vluchten op de luchthaven van Ancona. Het plaatselijke wegennetwerk is zeer goed, zelden druk en bijna nooit parkeerproblemen. Desondanks het groeiend aantal toeristen blijven Le Marche een rustige regio, ideaal voor de echte Italiëliefhebber.

Villa Montefiore in Le Marche

Wat heeft “het hart” van Le Marche te bieden aan jullie gasten ?

Het meest leuke aspect van onze centrale ligging is de ongelooflijke waaier aan mogelijkheden. De Adriatische zee ligt aan de horizon en na 15 minuutjes rijden zit je met je voeten in het zand te genieten van een lekkere aperitief. De bergen liggen dan weer in de achtertuin op nog geen 30 minuten rijden. De Apennijnen bieden outdoor activiteiten voor jong en oud: kleinschalige begeleide wandelingen, fietstochten met de mountain bike, een adventure park, prachtige grotten en vooral een wondermooie natuur. Rondom ons glooiende heuvels die het hele jaar door van kleur veranderen: felgroen in het voorjaar, geel wanneer de zonnebloemen op hun mooist staan, goudkleurige graanvelden net voor het dorsfeest en rood-bruine wijngaarden in het najaar. Ik ben er na al die jaren nog steeds niet op uitgekeken. En dit allemaal in combinatie met mooie architectuur, geschiedenis, cultuur, folklore en een plaatselijke keuken die iedereen kan bekoren.

Villa Montefiore in Le Marche

Kan je iets vertellen over de diverse appartementen ?

In Villa Montefiore hebben we 6 vakantieappartementen die allemaal werden ingericht met als doel een maximaal comfort voor onze gasten. Er zijn twee appartementen die tot 2+2 gasten ontvangen en er zijn vier appartementen voor 4 tot 6 gasten.

Villa Montefiore in Le Marche
Villa Montefiore in Le Marche
Villa Montefiore in Le Marche

Elk appartement heeft een volledig ingerichte keuken en in de slaapkamers hebben we ambachtelijk gemaakte matrassen die zorgen voor een heerlijke nachtrust. Daarnaast zijn er overal vliegenramen, binnenluiken die de zon buiten houden en een perfect werkende wifi.


Aandacht voor de traditie was heel belangrijk tijdens de restauratie?

Onze vennoten Alessandro en Andrea Allegrezza Giulietti zijn hier in Le Marche professioneel actief in de bouw-en renovatiesector en hebben van Villa Montefiore een levenswerk gemaakt. Dankzij een behoudsgezinde en nauwgezette restauratie behielden ze de oorspronkelijke ziel van de villa en de aanwezigheid van lokale materialen zoals terracottategels en handgevormde bakstenen zorgt meteen voor de mediterrane sfeer. We kozen er daarna voor de appartementen in te richten met een combinatie van stijlvol meubilair en moderne toetsen. Een extra troef is dat bijna alle appartementen een op maat gemaakte open haard hebben, dus Villa Montefiore is ook een ideale locatie tijdens de herfst, hét seizoen om de overheerlijke lokale gastronomie te ontdekken.


Het zwembad is adembenemend !

Ons zwembad is effectief een topper en een bijzonder hoogtepunt voor onze gasten. Vanonder de parasol geniet je van het wondermooie uitzicht over het omliggende landschap met daarbovenop de zee aan de horizon. Het lange stuk van het zwembad is ideaal voor wie graag baantjes trekt en de ondiepe zone is perfect om te relaxen en een boekje te lezen of voor kleine kinderen. Rondom het zwembad staan er voldoende parasols en ligbedden zodat iedereen kan genieten van een verfrissende duik !

Villa Montefiore in Le Marche

Wat kunnen de gasten verwachten bij een thema avond ?

Tijdens de thema avonden onder onze pergola staan gezelligheid en de lokale keuken steeds centraal. De verschillende gasten leren elkaar wat beter kennen en we nodigen ook regelmatig mensen uit vanuit ons lokaal netwerk. Op deze manier heerst er steeds een leuke internationale sfeer. We organiseren onder andere een avond “Food & Wine”, we bewonderen de sterren en de planeten met een telescoop, we staan stil bij de kenmerken van kwalitatieve olijfolie enz…. we proberen dus interessante weetjes mee te geven en genieten daarna gezellig van een diner met (h)eerlijke gerechten.

Villa Montefiore in Le Marche

Welke verborgen parel wil je iedere gast doen bezoeken ?

Onze regio is extra interessant omwille van de talrijke verborgen parels en authentieke ervaringen zoals het bezoek aan een prachtig theater verstopt achter een weinigzeggende gevel of aan een oude olijfperserij, leuke rondleidingen met een degustatie van lokale producten, een specifieke wandeling bij zonsondergang, een museumbezoek met een muzikaal intermezzo of meedansen tijdens een plaatselijk zomerfeest. Wij hebben verschillende persoonlijke suggesties opgenomen in het E-book dat we opmaakten voor onze gasten. Maar daarnaast geven we hen tijdens hun verblijf in Villa Montefiore heel wat specifieke tips voor excursies op basis van de wensen van elk lid van het gezin. We hebben een enorme keuze aan authentieke trekpleisters zoals Urbino, Ascoli Piceno of Sirolo en Numana en zoveel leuke stadjes en dorpen waar je je te gast voelt middenin het echte Italiaanse leven.


Krijgen jullie veel Vlamingen en Nederlanders over de vloer ?

Het feit dat we de gasten in het Nederlands kunnen ontvangen en bijstaan, is zeker een pluspunt voor heel wat Vlamingen en Nederlanders, maar onze villa wordt ook bijzonder geapprecieerd door gasten uit andere Europese lidstaten en door de Italianen zelf.

Website : https://nl.villamontefiore.info/
Facebook
Instagram
Tripadvisor

Back to top button