Agriturismo in Le MarcheB&B Le MarcheLe MarcheLogeren bij Nederlanders in ItaliëLogeren in ItaliëLogeren in Le MarcheUitgelicht

Kleinschalige agriturismo in Le Marche | La Primavera

Ellen en Jac verruilden het drukke Nederland voor een idyllische omgeving in Italië en startten er met Agriturismo / B&B La Primavera. Een kleinschalige agriturismo in Le Marche die ons onmiddellijk charmeerde. We zaten onlangs samen met Ellen en Jac..

In welk deel van Le Marche is jullie agriturismo / B&B gelegen ?
Onze agriturismo is centraal gelegen tussen het strand en de bergen van Le Marche, in het zuiden van de regio PesaroUrbino bij het dorpje Monterolo in de gemeente Pergola.

kleinschalige agriturismo Le Marche

Als Nederlanders was het wel even aanpassen aan de Italiaanse mentaliteit ?
De mentaliteit van de streek waar wij wonen trok ons erg aan. De Italianen zijn hier erg open en gastvrij. In dat opzicht was de aanpassing niet moeilijk. Wat erg wennen was voor ons is eigenlijk de werkhouding van de Italianen. Tijdens de verbouwing, die we overigens voor een groot gedeelte zelf hebben gedaan,gebeurde het regelmatig dat er afspraken niet na werden gekomen. Een dag kan hier al snel een week duren, een week een maand en een maand een half jaar.
En de bureacratie ook natuurlijk. Die bestaat volgens ons vooral uit zaken die weken onaangeroerd op een bureau kunnen blijven liggen.

kleinschalige agriturismo Le Marche

Hoeveel kamers hebben jullie ter beschikking ? Voor hoeveel gasten ?
Wij hebben 4 ruime comfortabele gastenkamers voor in totaal ca. 15 gasten.

kleinschalige agriturismo Le Marche

Zijn jullie het hele jaar open ?
Ja we zijn het hele jaar geopend. Gasten kunnen altijd bij ons terecht en genieten van onze accommodatie en de prachtige omgeving tijdens de 4 seizoenen.

kleinschalige agriturismo Le Marche

Drie keer per week maken jullie op aanvraag streekgerechten klaar voor de gasten, welke typische gerechten moeten wij ons daarbij voorstellen ?
Wij koken in de zomer voornamelijk met wat er in onze l’orto groeit, tomaten, courgette. Maar vaste prik is risotto met ons eigen verbouwde saffraan.

kleinschalige agriturismo Le Marche

Verder maken we Passatelli met ragù of Tagliatelle met ragù di cinghiali of met funghi porcini. In het voorjaar zoeken we wilde asperges in de omgeving. Als desserts serveren we vaak zomerse tiramisù of een semifreddo met honing en saffraan.

Daniella verzorgt een kookcursus voor gasten die dat willen ?
Ja ze leert onze gasten Tagliatelle en Gnocchi maken, Jac leert ze over de saus en natuurlijk wordt er als toetje een crostata gemaakt. Daarna dekken wij de tafel mooi en eten we met zijn allen samen.

kleinschalige agriturismo Le Marche

Ook Daniella en haar man schuiven aan. De gasten vinden het bijzonder om zo een stukje Italie van dichtbij mee te maken, en Daniella geeft ondertussen ook nog wat tips mee.

Wijnliefhebbers zijn bij jullie ook aan het goeie adres ?
Wijnliefhebbers zijn bij ons zeker op hun plaats, we hebben prachtige biologische wijnhuizen in de buurt. Naar ons favoriete wijnhuis nemen we vaak de gasten mee voor een uitgebreide wijnproeverij.
Onze gasten krijgen als huiswijn de heerlijke wijn van onze buren te drinken, ook wel La Medicina genaamd. Wij helpen altijd mee met oogsten van de druiven en het is een eerlijke wijn zonder toevoegingen.

Bergen en strand zijn eigenlijk niet zo ver af van jullie agriturismo ?
Onze agriturismo is centraal gelegen. Nauwelijks een half uurtje van de kust en binnen 20 minuten ben je in de bergen. Ook kun je zo van ons terrein de natuur in om te wandelen. Er zijn verschillende routes voor onze gasten waar je vaak niemand anders tegenkomt.

Welke dorpen en steden in de omgeving wil je zeker aanraden aan onze lezers?
Urbino is zeker een aanrader, met een bezoek aan het Pallazzo di Ducale. Verder zijn Cagli bij de bergen en Fano en Senigallia aan de kust de moeite waard.  En we hebben heel veel kleine middeleeuwse borgo’s waarvan San Vito sul Cesane een mooie is met daarin een uitgezette rondleiding waarbij je met een app uitleg krijgt over bijzondere gebouwen en de omgeving.

Bijzonder is ook dat jullie safraan telen ?
Wij zijn beide opgegroeid in het bloembollengebied in Noord Holland, als kinderen van bollentelers, en zijn dus niet onbekend met de bollenteelt. Het was een logische stap om op ons 3 ½ ha land saffraan te gaan telen, het is enorm arbeidsintensief maar prima te combineren met de zorg onze gasten.

kleinschalige agriturismo Le Marche

Hoe moeten we ons de teelt van safraan dan voorstellen ?
In September planten we de bollen. Na een week of zes komen de eerste bloemen, die we zo vroeg mogelijk in de morgen oogsten, aan de keukentafel halen we de saffraan draadjes uit de bloem en drogen ze in de oven. Door onze werkwijze is onze saffraan 100% biologisch met een prachtige rode kleur en heerlijk bloemige geur.

kleinschalige agriturismo Le Marche

Ook hebben we inmiddels een biologische handcrème gemaakt van onder andere onze saffraanbloemen die anders weggegooid worden, kortom alles gebruiken we. In juni rooien we de bollen en maken we ze schoon om in September weer te planten.

Leuk om deze prachtige agriturismo te leren kennen !

Website : www.laprimavera.casa
Email : info@laprimavera.casa
Facebook
Instagram

Back to top button