AgriturismoAgriturismo in Le MarcheLe MarcheLogeren bij Nederlanders in ItaliëLogeren in ItaliëRegio's en StedenUitgelicht

Agriturismo Carincone in Le Marche

Eric en Nanja Helmers uit Amsterdam streken in 2006 neer in de regio Le Marche en vonden een stekje in het dorpje Pergola. Een ruïne bouwden ze eigenhandig om tot een gezellige agriturismo. Vacanza.be trok er heen en ontdekte Agriturismo Carincone in Le Marche

Eric kan je ons wat meer vertellen over de start ? Wanneer begon het allemaal voor jullie ? Had je enige ervaring in de sector ? 

Wij emigreerden in 2006 naar Italië en kochten een oude ruine. Het huis was een oude boerderij maar was eigenlijk totaal verwaarloosd, 40 jaren lang.. Wij hebben zelf het grootste deel van de renovatie gedaan, alleen gasaansluitingen en electriciteit lieten we aan een erkend vakman over. Wij hadden geen enkele ervaring in de branche, op geen enkele manier.

Wie zijn jullie gasten ? Europeanen ? Of wereldwijd?

90 percent van onze gasten zijn Nederlanders, de rest komt meestal uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken enz..

Welk type van gasten komen op jullie agriturismo af ?

Vooral mensen die op zoek zijn rust en natuur.  Dit gebied is uitstekend voor mensen die graag gaan wandelen en fietsen of genieten van een boek. Dit in een adembenemende natuur. Onze gasten willen het massatoerisme vermijden en ontdekken liever zelf de minder bekende maar mooie plekken in dit land.

Hoeveel verblijven bieden jullie aan ? 

Wij hebben 5  gastenverblijven die volledig uitgerust zijn met een keuken waar gasten indien gewenst zelf kunnen koken, een badkamer en slaapkamer.

Agriturismo Carincone in Le Marche


Waarom zouden mensen voor uw gastenverblijf moeten kiezen ? Wat maakt deze plaats zo uniek?

De ligging van onze agriturismo is uniek omdat we midden in de natuur te vinden zijn, alleen het geluid van vogels, herten en soms het huilen van een wolf zijn hier te horen. Langs het gasteverblijf loopt een wandelpad en je kan hier ook je uitleven op de mountainbike.
De omliggende dorpen bevatten enorm veel prachtige architecturale gebouwen en schitterende natuurgezichten.

Er zijn ook heel wat oude kathedralen, kerken en cryptes die bezocht kunnen worden. De Grotte di Frassini, prachtige brede grotten ontdekt in 1971 mag ook niet ontbreken in je ontdekkingstocht in de regio. De Apennijnen zijn heel dichtbij (nauwelijks 20km) en de Adriatische kust is ook vlakbij (35km). Dus onze gasten hebben enorm veel mogelijkheden in de nabijheid van onze agriturismo.

Waneer is de beste tijd van het jaar om jullie regio te bezoeken?

Onze agriturismo is open van April tot Oktober. Juni is een bijzonder mooie maand omdat de natuur dan op zijn best is, er zijn heel veel verschillende vlinders te zien en ’s nachts zie je de vuurvliegjes door de lucht dansen.
Eind September en Oktober kleurt de natuur in herstkleuren, een prachtig zicht. Maar uiteraard heeft ieder seizoen zijn charme

Zijn er speciale arragementen voorzien voor de gasten ?

Neen, wij kiezen er voor om zoveel mogelijk onze gasten hun eigen weg te zoeken binnen het aanbod in de regio. Uiteraard kunnen ze bij ons terecht voor tips en hulp, maar we willen hen absoluut niks opdringen

Na al die tijd hebben jullie waarschijnlijk veel grappige situaties meegemaakt ? 

Zeker. Zoals je weet is een goeie logiesuitbater iemand die in alle mogelijke situaties zijn rol kan spelen. Wij hebben heel veel nieuwe vrienden gemaakt tijdens onze uitbating.

Wie het over Italië heeft denkt natuurlijk ook altijd aan het lekkere eten . Zijn er specifieke gerechten die gasten hier moeten proeven?

Ja natuurlijk, de regio van De Marchen heeft enkele typsiche gerechten. Ik denk bijvoorbeeld aan Cresce, een soort pannenkoek die men klaar maakt op een oventje en gegeten wordt met ham, kaas en groenten. Gevulde olijven en truffels zijn hier ook rijkelijk te vinden. Eind Oktober is er hier altijd een festival dat helemaal gewijd is aan de truffel. Natuurlijk mogen we de wijn niet vergeten uit de regio en er is ook nog een speciaal kersendrankje dat het midden houdt tussen zoete rode wijn en likeur

Wat is je favoriete vakantiebestemming ?

Uiteraard is er niet veel tijd voor echte vakantie in onze activiteit maar wanneer de kans zich voor doet dan ontdekken we graag andere plaatsen in Italië

Wat is het leukste gedeelte aan deze activiteit?

De interactie met de gasten en uiteraard het gevoel dat we hen echt alles kunnen geven wat ze willen.

Welke nieuwe trends zie je opduiken in de reisindustrie? 

Uiteraard hebben de opgang meegemaakt van het online gebeuren, de bookingsites enzovoort. Maar diegenen die bij ons of elders rechtstreeks boeken zullen altijd méér informatie kunnen verzamelen dan via een bookingsite. Wij kunnen hen zeer gericht helpen in het vinden van de juiste invulling van hun behoeften.

Online en internet is één ding maar hier komen moet nog altijd met auto of ander vervoer, welke zijn de mogelijkheden?

Een auto is toch wel aangewezen want hier zijn de voorzieningen inzake openbaar vervoer niet zo ruim. Een wagen is echt wel de beste oplossing om de streek te kunnen verkennen

Wat wil je onze lezers nog vertellen over jullie agriturismo ?

Natuurlijk, wij hebben 5 gastenverblijven en elke heeft zijn eigen thema.

De elementen “Aarde” “Lucht” “Vuur” en “Water” en “Zon en Maan” staan centraal in de inrichting van ieder verblijf. Ieder verblijf is ingericht in de kleuren van het thema. Het meubilair, bedlinnen, handdoeken en ook bestek, glazen, kookgerief enz, alles is in het kleur van het specifieke thema. Zelfs in de badkamer kan je het themakleur terug vinden in de handgemaakte mozaiektegels. Elk verblijf is uniek, niet alleen qua kleur maar ook volgens grootte en indeling.

Uiteraard heeft ieder verblijf een privé terras met ligstoelen, tafel en parasol. We stellen gratis handdoeken ter beschikking voor gebruik bij de ligstoelen. Rond het gebouw zijn er talrijke plaatsen om in de zon te genieten of zich terug te trekken in de schaduw en van het magnifieke zicht te genieten.

Uiteraard is er een zwembad om af te koelen en te relaxen… Ook kan je gebruik maken van de barbecue en ’s avonds bij een wijntje en een lekker stukje vlees genieten.

Hartelijk bedankt voor jullie tijd Eric en Nanja !

Website : www.carincone.nl
Tel : +390721730399

Back to top button