AgriturismoAgriturismo in Le MarcheB&B Le MarcheBed & BreakfastCampingCamping /,Glamping Le MarcheLe MarcheLogeren bij Nederlanders in ItaliëLogeren in ItaliëUitgelicht

Villa Bussola : Agriturismo en Bed & Breakfast in Le Marche

Villa Bussola , Agriturismo en Bed & breakfast in Le Marche met bijgaande camping is een echte topper in een schitterende omgeving.

Waarom wil je onze lezers Le Marche laten ontdekken ?

De regio Le Marche is nog niet zo bekend als vakantiebestemming, en dus nog heel authentiek! Haar ligging tussen de Adriatische zee en de Apennijnen zorgt voor een heerlijk klimaat en een verrassend mooie natuur. De vele middeleeuwse dorpjes liggen boven op heuvels en bergtoppen en zorgen voor een bijzonder liefelijke sfeer.

Villa Bussola : Agriturismo en Bed & breakfast in Le Marche
Le Marche

Het eten is heerlijk, traditioneel en vooral nog betaalbaar en de wijnen zijn uitzonderlijk goed. De stadjes en bezienswaardigheden zijn in het hoogseizoen niet overvol en de meeste toeristen zijn vooral Italianen. Je ervaart hier de echte ‘dolce vita’. Het leven is niet gehaast en buitenlanders worden hier – gelukkig! – niet als rijke toeristen gezien, waardoor je je overal zeer welkom voelt.

Villa Bussola is een droom die werkelijkheid is geworden ?

Villa Bussola is ontstaan uit een droom. Zoals velen op een bepaalde tijd in hun leven zichzelf afvragen ‘is dit wat ik nog de rest van mijn leven wil?’ hebben wij het ook gedaan.

Wij woonden in een klein leuk huisje met een minituintje aan de kust in de drukke randstad in Nederland. Tijdens onze reizen door Azië vonden we het heerlijk om weg te dromen: hoe leuk zou het zijn om een paar bungalows aan zee te hebben ‘in the middel of nowhere’ en altijd samen te zijn?

Toen onze dochter geboren werd, hebben we onszelf dé vraag gesteld en kwamen we erachter dat we klaar waren voor deze stap in ons leven.

Villa Bussola : Agriturismo en Bed & breakfast in Le Marche

“Samen” is het kernwoord van jullie keuze, niet ?

Vanessa is Italiaans en het idee om ‘opnieuw te beginnen’ in een ander onbekend land (wat ze al in NL gedaan had) vond ze nogal lastig. De keuze om terug naar Italië te gaan werd snel gemaakt. Na diverse zoektochten vonden we onze droomplek in de regio Le Marche, in midden Italië: een huis met sfeer niet ver van een dorp, een mooi stuk grond met een onbeschrijfelijk prachtig uitzicht en de blauwe zee en hoge bergen binnen handbereik.

Een plek waar we samen nu al sinds 2007 wonen en werken. Een rustige plek waar we – omringd door de schone natuur – samen onze dochter hebben kunnen opvoeden, waar we samen ons bedrijf hebben kunnen oprichten en waar we samen dag in dag uit alles regelen. Onze droom is uitgekomen.

Villa Bussola : Agriturismo en Bed & breakfast in Le Marche

Vanwaar de naamkeuze “Bussola” ?

Toen wij voor het eerst op het landgoed liepen en de top van de heuvel bereikten, ontdekten we een adembenemend 360 graden rond uitzicht. De keuze voor de naam Villa Bussola was snel gemaakt, de familie achternaam van Vanessa is namelijk Bussola, dat kompas betekent!

Na zoveel jaren raken we nog steeds niet uitgekeken op dit indrukwekkend uitzicht dat zich strekt over de Adriatische zee, de vier nationale parken, het lappendeken van glooiende heuvels en de vele middeleeuwse dorpjes om ons heen.

Villa Bussola : Agriturismo en Bed & breakfast in Le Marche
Landschap Le Marche

In 2007 openden jullie de deuren van agriturismo en camping ?

Na een grondige verbouwing (het huis had dertig jaar leeggestaan!) hebben we in 2007 de deuren geopend voor onze gasten.

Met een minicamping met twaalf tentplaatsen, een paar kamers en appartementen kunnen we het hele jaar door gasten verwelkomen. Op de vier hectaren grond achter de villa staan 430 olijfbomen en diverse fruitbomen. Van de olijven die we ieder jaar in oktober plukken, produceren we een heerlijke extra vergine olijfolie, waar we ontzettend trots op zijn.

Het leven op een Agriturismo is veelzijdig: ‘Er is altijd wat te doen en geloof me, we vervelen ons nooit!’

Villa Bussola : Agriturismo en Bed & breakfast in Le Marche

De minicamping is voornamelijk voor tentkampeerders bedoeld. In overleg zijn kleine caravans, omgebouwde camperbusjes, mini vans en vouwwagens in het voor- en naseizoen toegestaan.

De kamers en appartementen zijn comfortabel, sfeervol en voorzien van goede bedden.

Villa Bussola : Agriturismo en Bed & breakfast in Le Marche

Alles straalt een familiale sfeer uit !

Door de combinatie van minicamping en kamers/appartementen verwelkomen we bij Villa Bussola alle soorten gasten: gezinnen met kleine en grote kinderen, jonge en oudere stellen, vrijgezellen of alleenstaanden, samengestelde gezinnen, groepen vrienden… Alle genders zijn trouwens bij ons welkom.

Toen we ons businessplan schreven, beelden we ons doelgroep uit: toeristen die de combinatie van cultuur, natuur, goed eten en rust zoeken. ‘Onze gasten zijn mensen die graag erop uitgaan, nieuwe plekken willen ontdekken en graag de juiste tips willen krijgen. Verwacht bij ons geen TV op de kamer of vaste entertainmentavonden voor de kinderen. Bij Villa Bussola komt iedereen ’s avonds aan de grote lange tafel bij elkaar om een wijntje te drinken, de dag door te nemen, advies te vragen over wat te doen de dag erna, spelletjes te spelen, andere gasten te leren kennen en mooie gesprekken te voeren. Dit gebeurt altijd op een spontane manier en met respect voor elkaar.’ Bij Villa Bussola heerst een familiaire sfeer. Dit houdt in dat er regelmatig ook spontaan van alles georganiseerd wordt: soms halen we pizza voor iedereen, houden we een wijnproeverij, plannen we een tekenwedstrijd of een verkleedpartijtje voor de kinderen in, gaan we met z’n allen naar een bijzonder dorpsfeest of restaurant… Maar zonder verplichtingen!

Villa Bussola : Agriturismo en Bed & breakfast in Le Marche

Villa Bussola is een perfecte uitvalsbasis om de streek te verkennen ?

Het gezellige middeleeuwse dorp Monsampolo del Tronto – waar je heerlijke koffie / aperitief / een traditionele Italiaanse maaltijd / etc.  kunt nuttigen –  is te voet in vijftien minuten te bereiken. De zandstranden met de warme blauwe Adriatische zee zijn op vijftien minuten rijafstand, het prachtige stadje Ascoli PIceno (een must see!) twintig minuten en de prachtige bergen drie kwartier.  Alle mooie bezienswaardigheden liggen om ons heen, waardoor Villa Bussola de perfect uitvalbasis is.

Villa Bussola : Agriturismo en Bed & breakfast in Le Marche

Vanuit Nederland en België is de afstand naar Villa Bussola circa 1500 km, dat in twee dagen goed te doen is. Wie liever vliegt en een auto huurt, kan naar de vliegvelden Pescara (75km), Ancona (100km) of Perugia, Bologna, Rome (200+km).

Heel praktisch is de reisgids die iedere gast ontvangt !

Het doel van Villa Bussola is om ervoor te zorgen dat onze gasten een fantastische vakantie beleven en met een mooie herinnering weer naar huis gaan. Onze gastvrijheid en openhartigheid wordt vaak genoemd in de recensies. Wij vinden het ook heel belangrijk om onze gasten de juiste informatie en tips te geven. In de rustige periodes gaan we graag zelf op onderzoek uit om nieuwe plekken te ontdekken en verzamelen we alle informatie in een inmiddels erg dik geworden gids. Een soort ‘bijbel’ over het stukje paradijs dat we hier vonden.

Villa Bussola : Agriturismo en Bed & breakfast in Le Marche

Jullie beleven de Italiaanse droom en delen dat ook graag met jullie gasten ?

Veel mensen die ook de droom hebben om iets in Italië te starten, komen bij Villa Bussola om advies en tips te krijgen. Op onze website is al veel informatie te lezen. Wil je meer weten, dan vertelt Peter graag hoe ‘ons avontuur’ is geweest en waar je vooral op moet letten.

Doordat Vanessa Italiaans is, is het ook mogelijk om bij Villa Bussola de taal te leren spreken, maar ook de Italiaanse keuken te leren kennen en koken.

Wanneer zijn jullie open ?

Villa Bussola : Agriturismo en Bed & breakfast in Le Marche is het hele jaar open met uitzondering van de maand november. De minicamping is open vanaf april tot eind oktober.

Voor beschikbaarheid, speciale aanbiedingen en specifieke vragen, neem hier contact op.

Back to top button