AgriturismoAgriturismo in Le MarcheCampingCamping /,Glamping Le MarcheLe MarcheLogeren bij Nederlanders in ItaliëLogeren in ItaliëPesaro

Villa Vicini tussen de wijn- en olijfgaarden in Le Marche

Villa Vicini in Ortezzano is uitermate geschikt voor kinderen.Deze agriturismo met zwembad in Le Marche heeft zelfs ook een minicamping en glamping om te genieten van een heerlijke Italiaanse vakantie met Nederlandse eigenaars.

NIet zomaar een agriturismo met zwembad in Le Marche

Jullie verlieten Rotterdam en kozen voor Le Marche, de streek was jullie niet onbekend ? Was het liefde op het eerste gezicht ?

Het zuiden van Le Marche is ons zeker niet vreemd en we komen hier al samen sinds 2005. Onze (schoon)ouders kochten in Cupra Marittima een voormalige kloosterboerderij uit de 16e eeuw, Convento San Vincenzo. 

‘s Zomers genieten we van de prachtige wandelingen in het nationale park Monte Sibillini, de Adriatische kust, het eten, de wijnen en de prachtige oude plaatsen. ‘s Winters van het echte Italiaanse leven met nauwelijks toeristen, strandwandelingen en het snowboarden in de Apennijnen.

agriturismo met zwembad in Le Marche

In het voorjaar van 2017 trouwden we in Italië, in Cupra Marittima. We besloten het roer om te gooien en zo startte onze zoektocht. Ruim 3 jaar later hebben we onze plek gevonden. In Ortezzano, een klein dorp gelegen in de prachtige Aso-vallei met uitzicht op de zee, de omliggende heuvels en de witte toppen van het Sibillini-gebergte. Het huis is gelegen tussen onze eigen olijfbomen en wijngaard, een zeer zonnige en panoramische plek.

Villa Vicini is een paradijsje in Ortezzano, wat kunnen jullie gasten verwachten van de omgeving ?

In Ortezzano en omgeving  vind je nog het echte Italiaanse leven, weinig massatoerisme en nog veel authentieke dorpen en steden als Ascoli Piceno, Fermo en Offida met prachtige cultuur en geschiedenis. Villa Vicini is gelegen tussen de zee en de bergen. Met een half uur rijden kan je een duik nemen in de Adriatische zee of bovenop de bergen van de Sibilini staan. Er zijn prachtige wandelingen in de omgeving. Als agriturismo met zwembad in Le Marche zijn we heel centraal gelegen.

agriturismo met zwembad in Le Marche

Bezienswaardigheden in de omgeving van Villa Vicini

Reisgidsen staan vol met de plekken in Le Marche die iedereen wel kent maar welke plaats of activiteit raden jullie écht aan ?
De wandelingen op de Sibilini blijven toch wel bijzonder mooi. Het is mogelijk om in 10 dagen de hele Sibillini af te wandelen. Dat staat nog op onze bucketlist. Maar voor een dagtrip is de wandeling Gola dell’Infernaccio een echte aanrader.

Minder bekend maar super om te bezoeken of te doen ?

Het idyllische dorp Torre di Palme. Hoog op een berg vlak aan het strand. Met een prachtig uitzicht op de dorpen en de zee onder je.  Vanaf Villa Vicini rijd je er via een prachtige route naar toe over de kam van de heuvels waarbij je onderweg door de mooiste dorpjes komt. Deze route kun je ook met de Vespa Tour doen vanuit Porto San Giorgio.

agriturismo met zwembad in Le Marche

Jullie aanbod is best verrassend ! Gasten kunnen er terecht in één van jullie appartementen maar ook met de camper, caravan of zelfs relaxen in glamping style ? Vanwaar die keuze ?

Het huis leende zich al uitstekend voor verhuur van appartementen en tussen de olijfbomen en de wijngaard was er een mooie plek om te kamperen geschikt voor tenten, campers, vouwwagens of caravans. De keuze voor ingerichte belltenten is ontstaan doordat we merkten dat veel Nederlanders , Belgen en ook Italianen de nostalgie van kamperen willen herbeleven met hun eigen kinderen. Maar geen zin in hebben in al het gedoe van tenten mee slepen en inboedel. Wij kunnen die ervaring geven met  meer luxe zodat het voor zowel ouders als kinderen een onvergetelijke vakantie wordt.

agriturismo met zwembad in Le Marche
agriturismo met zwembad in Le Marche

Deze combinatie van kampeerders en huurders van de appartementen en de kleinschaligheid van onze Agriturismo maakt het een plek waar iedereen uiteindelijk kan genieten op zijn/haar manier.

agriturismo met zwembad in Le Marche

Ontbijten en gastronomie in de regio

Bieden jullie ontbijt of andere maaltijden aan ?

Voor het ontbijt bieden wij broodjes service. Elke ochtend komt de lokale bakker croissants en broden brengen . Daarnaast kunnen mensen koffie, thee en sapjes bij ons bestellen. 

agriturismo met zwembad in Le Marche

Drie keer per week komt onze Italiaanse kok Nadia koken.  Wij dekken dan één lange tafel gevuld met haar typische  gerechten uit Le Marche. Daarbij schenken we onze eigen Passerina en Passerina Brut (bubbels), Rosso Piceno, Rosato Heel gezellig met een mix van verschillende nationaliteiten genieten van het Italiaanse leven. 

Zijn jullie het hele jaar open ?

De camping en appartementen zijn open van 1 april t/m eind september. De glamping tenten zijn open vanaf 1 Juli tot en met eind augustus.

Heb je leuke restaurantjes en bars in de omgeving van Villa Vicini ?

Naast onze eigen restaurant zijn er nog twee restaurants op loopafstand van ons. Locanda i Piceni  en Da Sebastiani erg goede restaurants. Iets verder in het beneden dorp van Ortezzano zit de pizzeria La Luna met traditionele pizza’s en ideaal met kinderen. En pizzeria Mamma Rosa deze staat in de top 50 beste Pizzeria’s in Italië. De lokale  bar op loopafstand Bar Vittoria met echt Italiaans schepijs. En  Decumano café in Monte Rinaldo met prachtig uitzicht over de vallei in het naast geleden dorp Monte Rinaldo.

Olijfolie en wijn uit de eigen productie

Produceren jullie ook eigen producten als Agriturismo?

Wij hebben 5 hectare grond waarvan 1 hectare wijngaard en 1 hectare olijfgaard. In september oogsten wij de druiven. Voor gasten is dat superleuk om te ervaren. En uiteraard te proeven. En dit jaar willen wij ook letterlijk en figuurlijk de vruchten plukken van onze nieuwe moestuin.

Wie zijn jullie gasten ? Gezinnen ? Vanwaar ?

Voornamelijk gezinnen met jonge kinderen van 0-12 jaar is onze doelgroep. Uiteraard hebben we als agriturismo met zwembad in Le Marche in het begin van de zomer veel Nederlanders en Belgen en vanaf augustus komen daar veelal Italianen en Duitsers bij.

Er is een fantastisch mooi zwembad aangelegd, zijn er nog nieuwigheden op komst ?

Dank je wel! Onze moestuin staat klaar voor de eerste groente. De groente willen wij verwerken in ons eigen restaurant. Verder is ons streven Villa Vicini ieder jaar meer te vergroenen met bomen, struiken en planten. Zo zijn er voor komend seizoen 1.000 plantjes lavendel besteld die willen we in april gaan planten.

www.villavicini.nl Facebook Instagram

Villa Vicini.nl

Contrada Croce 3

63851 Ortezzano (FM)

ciao@villavicini.nl

Back to top button