MoliseTermoliUitgelicht

Ontdek Termoli in Molise

Termoli in Molise, provincie Campobasso is met zijn ligging aan de Adriatische kust, prachtige architectuur en heerlijke keuken meer dan een bezoek waard.

De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 4e eeuw voor Christus, toen het werd gesticht door de Samnieten, een oude Italiaanse stam. Het werd later veroverd door de Romeinen in de 3e eeuw voor Christus en speelde een belangrijke rol in het Romeinse Rijk. In de Middeleeuwen werd Termoli bestuurd door verschillende leenheren voordat het in de 15e eeuw deel ging uitmaken van het Koninkrijk Napels. In de 19e eeuw werd het onderdeel van het nieuw gevormde Koninkrijk Italië.

Enkele hotspots in de stad :

Kasteel
Het kasteel van Termoli dateert uit de 13e eeuw en werd gebouwd door de Noormannen. Het ligt op een voorgebergte met uitzicht op de Adriatische Zee en biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn.

Termoli in Molise
kasteel van Termoli

Kathedraal
De kathedraal van San Basso is een prachtig voorbeeld van Romaanse architectuur en dateert uit de 12e eeuw. Met haar prachtig marmeren portaal en een sierlijk interieur een prachtig gebouw om te zien

Historisch centrum
Het historische centrum van Termoli is een doolhof van smalle straatjes en steegjes met middeleeuwse gebouwen, leuke winkels en restaurants.

Stranden
Termoli staat bekend om zijn prachtige stranden, die kristalhelder water en zacht goudkleurig zand bieden. Enkele van de meest populaire stranden zijn Rio Vivo, Sant’Antonio en Cala delle Conchiglie.

Termoli in Molise

Eten
Enkele van de meest populaire gerechten zijn brodetto, een visstoofpot gemaakt met tomaten en knoflook, en caciocavallo, een soort kaas die vaak gegrild of gebakken wordt geserveerd.

Back to top button