MoliseRegio's en StedenUitgelicht

Ontdek Molise

Ontdek Molise in het zuiden van Midden-Italië tussen de Apennijnen en de Adriatische Zee. Natuur, geschiedenis, kunst, eeuwenoude tradities en goed eten zijn de schatten van deze nog grotendeels onontdekte regio.

Ontdek Molise en krijg een Eureka-gevoel van ontdekking, te beginnen met zijn voornamelijk bergachtige en heuvelachtige lay-out, gescoord door de karakteristieke tratturi, de historische routes van seizoensmigratie van mensen en vee die zich aansluiten bij de weiden van Abruzzo tot die van Apulië.

Het Nationaal Park van Abruzzo, Lazio en Molise onthult onverwachte en magnifieke landschappen, terwijl de vele natuurgebieden de voor dit gebied representatieve groente- en diersoorten beschermen. De ongerepte natuur omringt de twee belangrijkste skigebieden in de regio: Campitello Matese en Capracotta.

De kust biedt zandstranden omgeven door mediterrane vegetatie, zoals jaar na jaar. Ontdek de duizend jaar geschiedenis achter deze regio en haar cultuur door haar archeologische vindplaatsen, abdijen, kleine steden en talloze kastelen te bezoeken.

Het voortbestaan ​​van gebruiken en tradities, van handwerk en de oude beroepen die elders zijn verdwenen, is een unieke eigenschap die Molise, net als de titel van een boek van de Italiaanse schrijver Antonio Fogazzaro, tot een “ouderwetse wereld” maakt.

De regio omvat de provincies Campobasso (regionale hoofdstad) en Isernia.

Back to top button