AbruzzoCultuur en NatuurRegio's en StedenUitgelicht

Abruzzo, ongerept en divers

Ter hoogte van Rome ligt de regio Abruzzo, een bergachtige regio die een deel van de Apennijnen bestrijkt en grenst aan de Adriatische Zee.

De typische keuken van Abruzzo met haar uitstekende wijnen, bergen en een prachtige kust en de gastvrijheid maken van dit gebied een ideale vakantieplek.

Er zijn drie grote parken in deze groene regio: het gelijknamige Abruzzo, de Majella en de Gran Sasso. Dit laatste park wordt gedomineerd door de berg Gran Sasso en biedt vele mogelijkheden voor natuurliefhebbers. De Majella is minder bekend, maar zeker net zo mooi. In het nationaal park Abruzzo leven voor Italië unieke diersoorten zoals bruine beren, wolven, wilde katten, berggeiten en roofvogels.

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in middeleeuwse steden als L’Aquila, Chieti of Atri. Ook zijn er nog volop overblijfselen uit de Romeinse tijd te vinden. De gastronomie van Abruzzo is vooral bekend door de uitstekende wijnen die hier worden geproduceerd. Andere typische streekproducten die u hier aantreft zijn truffels, honing, lamsvlees, vissoep en verschillende soorten kaas en salami.

Back to top button