AmalfiLogeren in CampaniëLogeren in ItaliëLogeren in LazioLogeren in Le MarcheLogeren in LiguriëLogeren in LombardijeLogeren in PiemonteLogeren in SardiniëLogeren in SiciliëLogeren in ToscaneLogeren in UmbriëLogeren in VenetoLombardijeMidden-ItaliëMilaanNapelsNoord -ItaliëPalermoPisaRegio's en StedenRomeStedenToscaneTurijnUitgelichtVaticaanstadVenetiëVenetoZuid-Italië & De Eilanden

Italië bezoeken met Joker Reizen

Joker Reizen kennen we vooral als aanbieder van avontuurlijke en duurzame vakantie. Hoe lang zijn jullie al aktief voor wat betreft reizen in Italië ?
Italië bezoeken met Joker Reizen kan al sinds 1982. In de eerste brochure (reisseizoen lente zomer 1982) staan meerdere reizen in Italië: de 2-weekse expeditie ‘Toscane en Venetië: Kunst op straat’ met minibus en kamperen (1 afreisdatum), een 2-weekse groepsreis van Venetië tot Rome en Napels (2 afreisdata), en een 3-weekse groepsreis die Zuid-Italië en Sicilië combineert (2 afreisdata).

Italië bezoeken met Joker Reizen

We boden ook een 2-weekse ‘individuele ontdekking per trein’ aan in Zuid-Italië. In 1982 kon je via Joker ook nog op taalvakantie in Firenze, en een verblijf boeken in een clubhotel aan de Riviera dei Cedri. Die formules bieden we nu niet meer aan.

Welke Italiaanse regio’s vinden we het meest in jullie aanbod  ?
Bij onze groepsreizen zijn de eilanden heel populair: Sicilië, Sardinië en de Eolische eilanden. Maar ook in de regio’s Toscane, Veneto, Zuid-Tirol en Puglia hebben we groepsreizen.

Italië bezoeken met Joker Reizen

Als je kijkt naar de individuele rondreizen hebben we programma’s verspreid over het hele land: Piëmonte, Ligurië (Cinque Terre), Lombardije, Emilia-Romagna, Zuid-Tirol en Veneto in het noorden, Toscane, Lazio en Campania (Amalfi-kust) in het westen, Puglia in het zuiden en het eiland Sicilië. We hebben ook twee fietsreizen in Italië: eentje in Puglia, en één in Toscane. Italië bezoeken met Joker Reizen kan dus echt van Noord tot Zuid Italië.

Italië bezoeken met Joker Reizen

Anders Reizen, gespecialiseerd in wandelreizen, behoort ook tot het grote Joker ViaVia Netwerk. Ze hebben 13 verschillende groepsreizen (met verschillende vertrekdata) en 5 individuele reizen in Italië. Focus van die reizen is wandelen.

Kan je ons een overzicht geven van Italië reizen door Joker ?

Welke groepsreizen naar Italië zijn het populairst bij jullie ?
De groepsreizen naar of in combinatie met de Eolische Eilanden zijn heel populair. Naar de Eolische Eilanden hebben we specifieke groepsreizen voor jongeren (18-26 en 24-30), maar ook voor alle leeftijden. Op die reizen combineren we actie, sportiviteit, cultuur en puur genieten van de zuiderse sfeer. Onze groepsreis met extra comfort naar de Eolische Eilanden is een culinaire reis, met o.a. ook kookworkshops van chef-kok Mario en een wijndegustatie. Ook onze groepsreis naar Puglia blijkt de voorbije jaren heel populair te zijn.

Italië bezoeken met Joker Reizen

Bieden jullie ook gezinsvakanties met een avontuurlijk tintje naar Italië aan ?
Zowat elke individuele rondreis van Joker kan je aanpassen op maat van de leeftijd van de kinderen. Belangrijk is om ook zelf goed in te schatten wat kinderen aankunnen zodat iedereen een leuke ervaring heeft. En dan kan je de reisroute altijd bespreken met de experten van het Joker-reiskantoor.

Duurzaam reizen zien we steeds terug komen in jullie aanbod, hoe vertaalt zich dat in jullie Italië reizen ?
Sowieso kiezen we ervoor om te slapen in kleine logementen en zoeken we kleine, lokale resto’s om in te gaan eten. We logeren dus niet in grote ketenhotels en vermijden ook ketens of toeristenrestaurants.
Het gros van onze activiteiten op onze groepsreizen gebeuren te voet (trekkings) of met de fiets. We hebben bijvoorbeeld ook 3 groepsreizen naar Italië zonder vliegen en ter plaatse komt het openbaar vervoer ruim aan bod. We geven heel veel tips mee om duurzaam te reizen met Joker. Een eenvoudige tip is een drinkbus meenemen..Zo vermijd je plastic..

Hebben jullie ook voorstellen voor wie als single avontuurlijk wil reizen in Italië ?
Als je als single avontuurlijk wil reizen, is het altijd fijn om je in te schrijven voor een groepsreis, van Joker, maar ook van Anders Reizen. Meer dan 90% van onze reizigers schrijft zich alleen in. Je reist dus echt met mensen die hetzelfde willen dan jij wil (avontuurlijk reizen), wat altijd enorm gezellig is.

Zijn er nieuwigheden op komst in jullie Italië aanbod ?
Er zijn wel wat nieuwigheden in ons groepsreisaanbod. Zo hebben we ‘Limited Edition’ in Noord-Italië. Limited Editions zijn groepsreizen die maar één keer worden georganiseerd. Ze worden uitgewerkt door reisbegeleiders die een bepaald land of een bepaalde regio heel goed kennen. Ze nemen de reizigers dan mee naar hun favoriete plekjes. De Limited Edition naar Italië werd uitgewerkt door reisbegeleidster Linda Mahieu. Hoe vaak Linda al in Italië was, valt niet meer te tellen. Alleen al in de stad Venetië was ze een 15-tal keer. En ze spreekt uiteraard ook vlot Italiaans.
We werkten ook net nog een groepsreis uit naar de Biënnale in Venetië, ook met de ervaren reisbegeleidster Linda Mahieu.

Kunnen onze lezers ook in jullie kantoren terecht voor alle info ?
Uiteraard! Voor info over de groepsreizen, de fietsreizen, de individuele rondreizen. Via de kantoren (maar ook online) kunnen de lezers ook een reis boeken. Italië bezoeken met Joker Reizen is altijd een goed idee !

Back to top button