NieuwsSardinieSicilieZuid-Italië & De Eilanden

Ryanair dreigt met minder vluchten in Italië

Ryanair dreigt met minder vluchten in Italië

De Italiaanse regering gaat het prijzenplafond dat ze wilden opleggen voor vluchten tussen het vasteland en SIcilië en Sardinië aanpassen. Dit vooral na hevige kritiek van Ryanair.

Prijzenplafond

Deze zomer keurde de Italiaanse regering een prijzenplafond goed om de hoge prijzen voor vluchten tussen het Italiaanse schiereiland en de eilanden aan te pakken. Uit de hoek van consumentenorganisaties kwam meermaals kritiek op de heel hoge prijzen die vooral Ryanair aanrekende voor binnenlandse vluchten. Maar nu blijkt men toch te plooien voor de dreigementen van Ryanair.

Ryanair dreigt met minder vluchten in Italië

De Ierse lowcost maatschappij had na de Covid pandemie haar aanwezigheid in Italië stevig opgevoerd. Er werd geïnvesteerd in nieuwe vliegtuigen en nieuwe bestemmingen werden verzorgd. Nu klinkt vanuit Ryanair hevige kritiek op de hoge kosten die de Italiaanse overheden aanrekenen om van hun vliegvelden gebruik te maken. Zo zijn de kosten aangerekend voor luchtverkeersleiding in Sicilië en Sardinië zo’n 80% hoger dan in andere toeristische bestemmingen in andere landen rond Italië. Deze kosten en het prijzenplafond zijn voor Ryanair een signaal om hun aanwezigheid in Italië te verlagen, ofwel met het aantal vliegtuigen of het aantal vluchten op bestaande routes.

Machtspositie Ryanair

Ryanair heeft een grote aanwezigheid in Italië en bouwde zo jarenlang een machtspositie op. De kritiek op werkomstandigheden bij de Ierse maatschappij vormden voor vele Italianen geen reden om niet met hen te vliegen. Voor veel Italianen die overal in Italië wel familie wonen hebben was Ryanair een godsgeschenk. Aan heel scherpe prijzen naar familie en vrienden reizen over heel Italïë was voorheen onmogelijk. De dagenlange autorit van Noord naar Zuid of omgekeerd werd vervangen door een korte vucht met Ryanair. Maar gaandeweg werden tijdens de zomer de vluchten tussen het vasteland en de eilanden veel duurder waardoor de autoriteiten wilden ingrijpen. Het is nu uitkijken hoe het prijzenplafond er komt of niet.

Ryanair dreigt met minder vluchten in Italië

Back to top button