FlorenceSportToscane

De belangrijkste fietsroutes in Florence en omstreken op een rijtje..

Wie tijdens de vakantie graag de fiets bovenhaalt kan in de onmiddellijke regio van Florence schitterende gebieden ontdekken. In de stad zelf kan het iets te druk zijn om te fietsen maar de streek er rond nodigt uit om de beentjes los te gooien in een fantastisch kader. De belangrijkste fietsroutes in Florence en omstreken op een rijtje..

Route langs de rivier de Arno
Deze route volgt de rivier de Arno en biedt prachtige uitzichten op de stad en de omliggende heuvels. De route begint in het centrum van Florence en gaat langs de rivier tot aan het dorpje Rignano sull’Arno, ongeveer 17 kilometer ten zuiden van Florence.

Fiesole-route
Begint in Florence en gaat omhoog naar de heuvels van Fiesole, een prachtig middeleeuws dorpje op slechts 8 kilometer van Florence. De route biedt een prachtig uitzicht op Florence en de omliggende heuvels en wijngaarden.

De belangrijkste fietsroutes in Florence en omstreken op een rijtje
Ruines van Fiesole

Piazzale Michelangelo
Deze route brengt je naar het Piazzale Michelangelo, een plein hoog boven Florence dat een prachtig uitzicht biedt over de stad. De route begint in het centrum van Florence en gaat omhoog naar het plein, ongeveer 3 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum.

Chianti-route
Voert je door de prachtige Chianti-streek, bekend om zijn heuvelachtige landschap, middeleeuwse dorpjes en wijngaarden. De route begint in Florence en gaat door de heuvels ten zuiden van de stad, tot aan het middeleeuwse dorpje Greve in Chianti.

De belangrijkste fietsroutes in Florence en omstreken op een rijtje
Greve in Chianti

Valdarno Superiore-route
Gaat door de heuvels ten oosten van Florence, langs middeleeuwse dorpjes en prachtige uitzichten op het landschap. De route begint in Florence en gaat door de heuvels ten oosten van de stad, tot aan het middeleeuwse dorpje Loro Ciuffenna.

De belangrijkste fietsroutes in Florence en omstreken op een rijtje..

Back to top button