CagliariSardinie

Onze tips voor Cagliari in Sardinië

Cagliari is een prachtige stad gelegen aan de zuidkust van het Italiaanse eiland Sardinië. De stad biedt een mix van historische en moderne architectuur, prachtige stranden en een bruisende sfeer. Onze tips voor Cagliari in Sardinië !

Hieronder enkele van de topbezienswaardigheden in Cagliari en de omliggende gebieden..

Bezienswaardigheden in Cagliari:

Castello
Het historische Castello, ook wel bekend als de Citadel, is een must-see voor elke bezoeker van Cagliari. Dit middeleeuwse kasteel torent boven de stad uit en biedt een prachtig uitzicht over de omliggende gebieden. Binnen de muren van Castello vindt u verschillende historische gebouwen en musea, evenals een aantal uitstekende restaurants en cafés.

onze tips voor cagliari in sardinië
Ccastello Cagliari

onze tips voor cagliari in sardinië

Cathedral of Santa Maria
Deze indrukwekkende kathedraal dateert uit de 13e eeuw en heeft een mix van Pisaanse en Romaanse architectuur. Het interieur is prachtig versierd met fresco’s en andere kunstwerken.
Bastion van Saint Remy: Dit grote bastion biedt ook een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Het is een geweldige plek om te genieten van de zonsondergang.

onze tips voor cagliari in sardinië
Duomo Caglari

Nationaal Archeologisch Museum
Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis en archeologie, is dit museum een must-see. Het bevat een indrukwekkende collectie uit de Nuraghe-beschaving die ooit op Sardinië woonde.


Bezienswaardigheden rondom Cagliari

Poetto Beach
Dit lange, brede strand is een populaire bestemming voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Het biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en heeft veel restaurants, cafés en bars in de buurt.

Nora

Deze oude Romeinse stad ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Cagliari en is een geweldige plek om de geschiedenis van het eiland te verkennen. De ruïnes omvatten een amfitheater, baden en een tempel gewijd aan de godin Tanit.

onze tips voor cagliari in sardinië
Nora

Chia Beach
Een van de mooiste stranden van Sardinië ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Cagliari. Het strand heeft wit zand en kristalhelder water, omringd door weelderige vegetatie.

onze tips voor cagliari in sardinië
Chia Beach

Su Nuraxi di Barumini

Dit is een van de bekendste Nuraghe-torens van Sardinië. De toren dateert uit de bronstijd en is een UNESCO-werelderfgoedlocatie.

onze tips voor cagliari in sardinië
SU NURAXI DI BARUMINI

Cagliari heeft ook een bruisende “foodscene”, met veel restaurants die traditionele Sardijnse gerechten serveren, zoals porcheddu (geroosterd varkensvlees), culurgiones (gevulde pastakussentjes) en seadas (gefrituurde kaasgebakjes). Voor een aperitief raden we aan om naar de wijk Marina te gaan, waar je veel bars en cafés zal vinden om uw bezoek aan de stad helemaal top te maken.

onze tips voor cagliari in SardiniË

Back to top button