Uitgelicht

Heerlijk Italiaans eten in Kortrijk [Onze tips]

Kortrijk heeft een rijke traditie inzake culinair genieten en weet deze lijn door te trekken met aantrekkelijke restaurants in de binnenstad of deelgemeenten. De beste Italiaan in Kortrijk om lekker te eten is niet makkelijk aan te duiden. Wij hebben toch enkele tips om lekker Italiaans te eten aan de Grote Markt van Kortrijk of elders in de binnenstad.

La Dolce Vita

Italiaan eten in kortrijk
La Dolce Vita Kortrijk

Deze gezellige Italiaan aan het station van Kortrijk is een vaste waarde bij de liefhebbers van Italiaans eten in Zuidwestvlaanderen. Elke en Chirstophe brengen sinds jaren geweldige Italiaanse gerechten tot bij de gasten in het mooie herenhuis in de Stationsstraat. Bij het binnen komen kom je in een grote hall terecht waar je helemaal op het eind de chef kok himself aan het werk ziet. Hier is geen plaats voor eenvoudige pizza’s die je ook in de supermarkt haalt, hier brengt men de meer geraffineerde pizza en Italiaanse keuken aan tafel. Ook de escalope milanaise is een blijvertje bij de vaste bezoekers van La Dolce Vita. Is dit dan de beste Italiaan in Kortrijk? De titel zou hen niet mis staan. Ontdek het van maandag tot zaterdag vanaf 19u

Pizzeria Sofia

Italiaan eten in kortrijk
Pizzeria Sophia

In SInt-Maartenskerkhofstraat brengt deze pizzeria in centrum Kortrijk je smaakpapillen helemaal tot leven. De pizzza’s kan je zowel ter plaatse eten in een gezellig kader als meenemen naar huis. Sofie Delbeke leerde de kneepjes van het vak in 2021 toen ze een opleiding ging volgen in het paradijs van de Italiaanse pizza’s : Napels. Ze leerde de Napoletaanse pizza’s bakken en samen met enkele Italianen die ze ginder leerde kennen begon ze met haar zaak. Dit Italiaans restaurant dicht bij de Grote Markt van Kortrijk is een toppertje ! Van woensdag tot zaterdag kan je terecht bij Pizzeria Sofia

Riverso

Italiaan eten in kortrijk
Riverso Kortrijk

Een Italiaan op de Grote Markt van Kortrijk, natuurlijk. Riverso brengt de traditionele Italiaanse keuken in een heel mooie setting dicht bij de ondergrondse parking van het Schouwburgplein. De menukaart kan iedereen bekoren of je nu van pasta, vlees of vis houdt, je zal het er allemaal vinden. Riverso is een relatief nieuw Italiaans restaurant in Kortrijk want de deuren openden pas in 2022. Waar vroeger koffehuis Viva Sara de Kortrijkzanen verleidde met de heerlijkste koffie brengt nu Riverso er Italië tot aan de Leieboorden. Opmerkelijk zijn ook de Italiaanse bieren op de kaart zoals Peroni, Ichnusa en Moretti die je vast kent van je reizen doorheen Italië. Het restaurant kan tot 120 mensen onderdompelen in hun heerlijke keuken, enkel op woensdag gaan de deuren dicht.

Petit Paris

Italiaan eten in kortrijk
Petit Paris Kortrijk

Een naam als een klok. Petit Paris is als eetcafé met overheerlijke pasta’s al tientallen jaren een begrip in Kortrijk. Claude toverde in de beginjaren zijn klein plekje om tot een gezellig café waar ook lekker gegeven kon worden, de Franse keuken en zijn pasta’s waren alom bekend. De Franse en Italiaanse chansons op de achtergrond maakten het geheel compleet. Later verhuisde Petit Paris naar dit pand aan de Rijselstraat te Kortrijk. Claude verliet ons veel te vroeg maar Petit Paris had hij zo ingebeiteld in het Kortrijkse horecagebeuren dat ook na hem de Petit Paris een naam als een klok blijft in Kortrijk en ver daarbuiten. Wie wil genieten in een eetcafé van een overheerlijke spaghetti, lasagne of ravioli kan hier iedere dag terecht behalve op woensdag en zondag.

Wie graag Italiaanse restaurants wil ontdekken in andere steden zoals Roeselare, Brussel, Antwerpen, Knokke of Amsterdam, kan in onze Italiaanse restaurants in België en Nederland terecht.

Back to top button