FirenzeStedenToscaneUitgelicht

De 5 beste wijnbars in Firenze !

Firenze, hoofdstad van Toscane is veel meer dan de wereldberoemde Duomo en de plaats waar je veel van Michelangelo’s kunstwerken kan bekijken…Er zijn ook heel wat schitterende wijnbars die een bezoekje meer dan waard zijn ! We gingen op zoek naar de 5 beste wijnbars in Firenze.

Toscaanse wijnhuizen omringen Firenze en zijn dan ook de hoofdleveranciers van vele bars en restaurants in deze schitterende stad. Denk maar aan de wijnen uit Chianti of omstreken waar de Sangiovese druif heerst..

Wij bezochten enkele wijnbars in de stad en hier volgt onze Top 5 :

Casa del Vino

Origineel is de naam niet echt maar deze plaats is volgens heel wat reisgidsen echt wel de moeite. We testten het zelf uit en inderdaad het aanbod is hier echt wel schitterend. Hun specialisatie is Barolo, Barbaresco en Brunello wijnen waaronder enkele die minder bekend zijn maar enorm lekker zijn. De prijzen voor deze heerlijke wijnen zijn niet overdreven maar natuurlijk van een andere orde dan een tafelwijntje.


Mangiafoco

Dichtbij de Ponte Vecchio kan je bij Mangiafoco terecht. Ze gaan er prat op meer dan 100 verschillende wijnhuizen in de aanbieding te hebben. Zowel de superkleine wijnboer als de hele grote Italiaanse wijnhuizen staan op de kaart. Men komt hier niet alleen voor de wijntjes langs maar ook het heel diverse aanbod aan truffels is een magneet voor fijnproevers uit alle windstreken.


Vineria Sonora

Een zeer gezellige bar zonder veel franjes waar iedereen zich onmiddellijk thuis voelt. De vele Toscaanse wijnen die je hier kan proeven zijn top en daarnaast hebben ze speciale aandacht voor biowijnen uit geheel Italië.


Enoteca Pitti Gola e Cantina

Wellicht één van de bekendste wijnbars in Firenze en omstreken. Hier kan je vooral terecht voor Toscaanse rode wijnen. Aangezien deze bar iets bekender is dan de anderen in ons lijstje is het ook iets drukke dan wenselijk  in het toeristisch seizoen.


Il Santino

Het is niet ongewoon dat toeristen en locals hier tot op het voetpad samen troepen om van een wijntje te nippen in Il Santino. Hier kan je trouwens niet alleen terecht voor de beste wijnen uit de streek maar ook voor lokale gerechtjes die telkens aan een bepaalde wijn gekoppeld worden.

Back to top button