SportUmbrie

De beste golfbanen in Umbrië

Vooraleer we op zoek gaan naar de beste golfbanen in Umbrië duiken we even de geschiedenis in.
De eerste golfbaan in Italië werd geopend in 1923 en heette “Ugolino Golf Club”, het is gelegen in de heuvels van de regio Toscane, in de buurt van Florence.

Na de opening van de Ugolino Golf Club werden er snel meer golfbanen geopend in Italië, voornamelijk in de regio’s rond Florence, Rome en Milaan. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw werden er steeds meer golfbanen gebouwd in het hele land, en tegenwoordig zijn er honderden golfbanen in Italië.

Wie tijdens zijn vakantie in Umbriê wil golfen kan terecht in verschillende clubs die elk in een adembenemend landschap te vinden zijn.

Golf Club Perugia

de beste golfbanen in Umbrië
Golf Club Perugia

In het hart van Umbrië, biedt deze golfbaan een prachtig uitzicht op het Umbrische landschap. Het beschikt over 18 holes en een restaurant dat traditionele Umbrische gerechten serveert. De golfbaan is ontworpen door de bekende golfarchitect David Mezzacane met uitdagende holes met verschillende moeilijkheidsgraden en is omgeven door het prachtige Umbrische landschap. De golfclub heeft ook een oefenfaciliteit met een driving range, putting green en chipping area

Antognolla Golf

de beste golfbanen in Umbrië
Antognolla Golf

In de buurt van Perugia, biedt deze golfbaan 18 holes en is ontworpen door de bekende golfarchitect Robert Trent Jones Jr. Het machtig uitzicht over de Umbrische heuvels krijg je er zomaar bij. De baan biedt uitdagende holes met bunkers en waterpartijen, en is geschikt voor golfers van alle niveaus. Antognolla Golf biedt ook een oefenfaciliteit, een pro shop

Lamborghini Golf Club
Deze golfbaan, ontworpen door de beroemde golfer Arnold Palmer, biedt 18 holes en is gelegen in de buurt van Perugia. De baan heeft uitdagende holes met bunkers en waterpartijen en is geschikt voor golfers van alle niveaus. De golfclub biedt een oefenfaciliteit, een pro shop.

de beste golfbanen in Umbrië
Lamborghini Golf Club

Golf Club Citta di Castello
Topper gelegen in de buurt van de stad Citta di Castello, biedt deze golfbaan 18 holes en is ontworpen door de beroemde golfarchitect Marco Croze. Het biedt ook een restaurant dat heerlijke lokale keuken serveert.

Back to top button