Cultuur en NatuurEvenementen & Geschiedenis & CultuurLe MarcheMidden-ItaliëUitgelicht

Ontdek Pesaro : Bruisende Culturele Hoofdstad 2024

Pesaro bezoeken staat op vele bucket lists voor dit jaar. De stad is gelegen in het zuiden van de regio Le Marche en dit jaar de Italiaanse Culturele Hoofdstad van 2024. We nemen je mee naar de bezienswaardigheden in Pesaro en geven enkele tips mee. Een Pesaro vakantie is altijd een goed idee.

Het wereldberoemde Rossini Opera Festival

pesaro culturele hoofdstad

Het jaarlijkse Rossini Opera Festival dat telkens in augustus plaats heeft is een absolute topper. Tijdens dit festival zal je niet enkel de meesterwerken van Rossini te horen krijgen maar ook enkele minder bekende stukken. Rossini werd in 1792 geboren in Pesaro en componeerde in een periode van 20 jaar zo’n 40 operastukken. De Barbier van Sevilla en Wilhem Tell zijn enkele van zijn beroemdste werken. De stad is daarom ook Unesco Werelderfgoed als “Creative city”.

Culinair genieten met de Pizza Rossini

pesaro culturele hoofdstad

De Pizza Rossini die natuurlijk gewijd is aan de beroemde componist is een lokale specialiteit. Deze pizza bestaat vooral uit tomaat, mozarella, mayonaise en hardgekookt ei. Een vreemde combinatie maar probeer het. Je smaakpapillen zullen tintelen. De pizza ontstond in Pesaro de culturele hoofstad van dit jaar tijdens de jaren ’60 van vorige eeuw en werd sindsdien een regionale lekkernij.

De stranden in en rond Pesaro

Aan de Adriatische kust heb je altijd een levendige strandcultuur.. Denk aan de vele beach clubs die op je wachten om overdag te relaxen of te dansen tot zonsondergang. De kustlijn rond Pesaro kan je opdelen in drie gebieden : Baia Flaminia, Ponente en Levante.

pesaro culturele hoofdstad


De stranden rond Pesaro zijn lang en het mulle zand nodigt gezinnen uit om te genieten van een strandvakantie met de kinderen. Wie liever heel rustige strandplekken verkent kan zeker terecht aan San Bartolo Park waar je enkele schitterende afgelegen baaien telt. Pescara culturele hoofdstad heeft ook heel veel schitterende natuur te bieden.

Verken de streek rond Pesaro

Bezienswaardigheden rond Pesaro zijn ongetwijfeld schitterende steden zoals Mondolfo, Pergola en Gradara. Typische kleinere steden en dorpen met smalle straatjes, historische gebouwen, vestingsmuren, kasteeltjes.. Vergeet Urbino niet waar je je kan onderdompelen in de Italiaanse renaissance. Wie wil winkeken in Pesaro kan terecht in het Rossini Center in de Centro Commerciale.

Pesaro Culturele hoofdstad 2024 met de fiets verkennen

pesaro culturele hoofdstad

Altijd geweldig om een stad te verkennen met de fiets bij goed weer. De omgeving van Pesaro culturele hoofdstad verkennen kan via de Bicipolitana fietsroute. Je kan langs verschillende routes de charme van Pesaro en omgeving ontdekken.

Wandelen in San Bartolo Park

pesaro culturele hoofdstad

Een natuurpark van maar liefst 1600 hectare at zich uitstrekt van Pesaro to Gabicce Mare. Heel divers met kliffen, valleitjes, bossen, wijngaarden en kastelen. Je kan hier prachtige foto’s trekken van ongerepte natuur. Vergeet niet langs te gaan bij de Villa Imperiale uit de 15de eeuw en bekijk de San Bartolo Experience app voor alle info over het park.

Voor wie met de auto de stad wil bezoeken geven we de tip mee dat je gratis kan parkeren in Pesaro aan de Via del Miralfiore 6 achter het station.

Back to top button