Cultuur en NatuurFlorenceGeschiedenisGeschiedenis van ItaliëRegio's en StedenStedenToscaneUitgelicht

‘La Galleria degli Uffizi’ in Firenze

Een bezoek aan Firenze is niet compleet zonder een bezoek aan de ‘Galleria degli Uffizi’. Deze plek herbergt vele schilderijen van Botticelli.
De ‘Galleria degli Uffizi’ is als één van de grootste trekpleisters in de stad uiteraard een plaats waar je als toerist niet alleen rond loopt. Daarom is het altijd raadzaam om vooraf te reserveren.
Firenze is de geboorteplaats van de Renaissance en al wie ook maar een beetje interesse heeft in kunst en deze periode loopt best eens binnen.
Er zijn ongetwijfeld werken te zien die je je zal herinneren uit je schooltijd. Of tenminste de makers er van….Namen zoals Botticelli of Michelangelo.. Je zal versteld staan van de grootte van veel van deze schilderijen .
Maar naast de vele kunstwerken die je lang zullen bij blijven sta je ook best even stil bij het gebouw van de “Uffizi Gallery”. Hier waren ooit de kantoren van de Medici familie die jarenlang de dienst uitmaakten in Firenze.
De Medicis beslisten na verloop van tijd om er niet enkel hun kantoren te hebben maar ook de ruimtes te benutten om hun kunstverzameling te stallen. Nadat de Medicis hun heerschappij voorbij was kreeg de stad Firenze de kunstwerken in hun collectie. Dit vormde de basis voor de Uffizi collective. Sinds de 16de eeuw kunnen bezoekers deze plaats bezoeken..Het is één van de oudste musea wereldwijd.
Het gebouw is een U vormig gebouw met de ingang aande Piazza della Signoria en het uiteinde aan de Arno rivier.
Het plein tussen de twee vleugels van het gebouw is gevuld met nissen waar standbeelden van belangrijke inwoners van Firenze uit het verleden te zien zijn.
Het is aangeraden om vooraf telefonisch of via het internet te reserveren. Zelfs na reservatie betekent dit niet dat je vlug het museum binnen kunt wandelen. Het kan tijdens de drukke periodes nog steeds een wachttijd van een half uur tot een uur betekenen. Maar zonder reservatie kan het soms tot vijf uur duren.

Het museum is open van dinsdag tot zondag van 8u15 tot 18u50 , ingangsprijzen liggen tussen gratis (-18j) en 6.50 euro.

Back to top button