AgriturismoAgriturismo in Le MarcheLe MarcheLogeren bij Nederlanders in ItaliëLogeren in ItaliëRegio's en StedenUitgelicht

Borgo Belfiore in Le Marche

Borgo Belfiore in Le Marche

We hadden een gesprek met Susanne en Pieter, uitbaters van gastenverblijf Borgo Belfiore in Le Marche. Dit gastenverblijf  telt 13 appartementen in twee verschillende gebouwen. Het uitnodigende zwembad en de mooie omgeving maken van deze plaats een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en koppels met kinderen.

Pieter, kan je ons iets meer vertellen over hoe het voor jullie allemaal begon ?

Susanne (Duits) en ik (NL) hebben na ruim 10 jr. huwelijk in 2002 besloten onze fantastische banen op termijn te ruilen voor een nieuwe gezamenlijke uitdaging die ons veel meer tijd samen in een rustige omgeving zou opleveren. Susanne werkte voor een Japanse firma die parfumcomposities creëerde en verkocht voor uiteenlopende toepassingen in vooral consumentenproducten en ik werkte voor een Duits-Amerikaans bedrijf die chemische grondstoffen produceerde voor idem uiteenlopende vooral industriële toepassingen.

Dus jullie hadden geen ervaring in het runnen van een gastenverbljjf ?

Juist. Wij besloten samen iets totaal nieuw te doen zonder enige hospitality ervaring. Uiteindelijk werd het in Italië een gastenverblijf openen.
We hadden beiden tijdens onze drukke carrière aardig wat hotels en andere types van logementen bezocht tijdens zakenreizen. Door die ervaring hadden we wel wat puntjes die we sowieso beter en anders wilden doen voor de gasten die wij zouden verwelkomen.. Of ze nu toeristen waren of zakenmensen.

Jullie zijn beiden NLP mastercoaches ?

Wel voor ons beiden heeft dat geholpen om de kijk op ons leven, de uitdagingen die we willen aangaan, hoe onze doelen bereiken, met uiteenlopende mensen werken enz.. succesvol te beheersen.

En uiteindelijk in 2006 van start gegaan ?

Na het verkopen van ons huis in Nederland en samen met ons spaargeld hebben wij uiteindelijk in 2003 onze huidige locatie gevonden en in 2004 gekocht met behulp van een lokale bank. Deze laatste gaf ons de hypotheek om een behoorlijke verbouwing van ruim 20 mnd. te financieren.

En ja, in 2006 konden wij de eerste groep gasten een zomervakantieplek bieden. Vrienden en vrienden van vrienden hebben toen 8 van de uiteindelijk 13 appartementen in de zomer kunnen bewonen.
De andere appartementen hebben wij uiteindelijk vanaf de meivakantie van 2007 totaal gerestaureerd en ingericht kunnen verhuren. Vrienden en familie hebben ons goed geholpen met de publiciteit en onze website deed de rest.

Borgo Belfiore in Le Marche Borgo Belfiore in Le Marche Borgo Belfiore in Le Marche

Vooral gasten uit Nederland ?

Ja wij hebben veel gasten uit Nederland maar ook veel Belgen, Duitsers en Engels kan je hier terugvinden.

Welk type reiziger komt hier logeren?

In de zomer komen veelal gezinnen met kinderen en ook kunnen wij in 4 x 2 persoons appartementen koppels  zonder kinderen een gezellige plek bieden.
Onze gasten bezoeken graag authentieke stadjes en bijzondere musea. Wielrenners maken prachtige toeren met  voldoende hoogtemeters. Wandelaars lopen direct van onze Borgo Belfiore de achterliggende heuvels in om prachtige uitzichten te genieten. Er wordt op een sportveldje in het dorp gezamenlijk gevoetbald en een jeux des boulesbaan op onze borgo past goed bij de sfeer.
Gasten bezoeken de grotten van Frasassi en wij gaan samen met de jongsten en hun ouders een avontuurlijke wandeling maken.
Veel van onze gasten gaan ook naar de stranden van Senigallia (ruim 30 min) of bezoeken een avontuurlijk klimpark op ca. 20 min.

En wie liever hier blijft kan rustig een boek lezen en genieten van het uitzicht bij het appartement of bij zwembad.
’s Avonds kan je wat nababbelen op het grote gezamenlijk terras. In tegenstelling tot het feestgedruis van b.v. Rimini of de drukke stranden bij de Coneroheuvels houden onze gasten meer van rust, natuur en nog authentieke Italiaanse dorpjes.


Hoeveel kamers bieden jullie aan ?

Op Borgo Belfiore hebben wij 13 appartementen. Ieder met eigen keuken(hoek) en 1 of 2 badkamers.

Waarom komen gasten af op deze plek ?

Het bijzondere en unieke is de ligging met fraaie uitzichten. Gasten houden uiteraard ook van de  sfeer, inrichting en persoonlijke service die wij bieden.
Omliggende stadjes als Corinaldo, Jesi, ons eigen Arcevia en de papierstad Fabriano bieden veel cultureel vertier.
Onze gasten krijgen in Fabriano in het ambacht & fietsenmuseum uit eerste hand te zien hoe het Italiaanse leven voor en na de 2e wereldoorlog hier in de Marken functioneerde. En wie wil kan ook verderop in deze papierstad zijn eigen papier maken. Jesi, ook maar 25 min rijden telt  prachtige majestueuze gebouwen, een mooie winkelstraat en op woensdag een typische Italiaanse weekmarkt.

Wanneer is het beste tijdstip om deze streek te bezoeken ?

Gasten die van nog meer rust houden en wellicht van het minder warmere (30 – 35 C) zomerweer houden, komen vanaf begin mei en/of na het hoogseizoen in September.  De meeste van onze gasten komen in de periode juni-augustus.

Ook groepen kunnen bij jullie terecht ?

Buiten het hoofdseizoen hebben wij al groepen huisartsen hier gehad. Dit voor bijscholing in combinatie met fietsen of wandelen tijdens de namiddag.. Ook  Yoga-Pilates groepen hebben hier al verbleven.
Beide groepen zijn al meermaals terug gekomen en voor zulke groepen bieden wij desgewenst een ontbijt, lunch en diner arrangement.

Voor onze individuele gasten organiseren wij een broodjesservice. Zij verzorgen hun eigen maaltijden of gaan naar één van de nabije restaurants.
Eén keer per week koken wij desgewenst een typisch Italiaanse 4 gangen cena/avondmaaltijd met een afzonderlijke kinder/pizzatafel.

Borgo Belfiore in Le Marche

Grappige anekdotes ?

Eén keer hadden we een koppel dat op de geboekte aankomst dag  niet aangekomen was. Wij hebben uiteindelijk ’s anderendaags zelf met hen contact genomen en blijkbaar hadden ze de reservatie voor de autotrein een week te laat geboekt… Dus zijn ze dan maar in de auto gestapt en zelf helemaal tot hier gereden.. Uiteindelijk konden ze hun verblijf nog met 3 dagen verlengen en iets langer logeren door vrienden die hier waren. Tijdens hun hele verblijf hebben ze zich kapot gelachen met hun foutje.

Welke typische gerechten uit de streek wil je aanraden ?

In het najaar verse truffelgerechten en het hele jaar door kan je hier genieten van verse vis aan de kust.


Komen jullie nog zelf vaak terug naar Nederland?

Ja hoor, we bezoeken in het voorjaar en het late najaar onze kinderen en kleinkinderen in Nederland. Zij komen tijdens de zomer ook altijd langs dus zien we elkaar sowieso drie a vier keer per jaar.

Zijn er nieuwe activiteiten die jullie nog willen organiseren?

Eigenlijk doen wij vooral aan  “luister naar de klant” …. Wanneer zij zin hebben in iets speciaal kunnen we altijd iets voorstellen, iets voorbereiden… Maar we zien toch ook vaak dat onze gasten uit zichzelf iets willen ontdekken en ondernemen zonder dat wij hierin tussen komen. Ik denk daarbij aan bezoeken aan wijngaarden die ze doen, wandelroutes die ze ontdekken of een pasta workshop waar ze aan deelnemen.

Wat is nu het leukst voor jullie ?

Het is puur genot wanneer we voelen dat onze gasten een prachtige vakantie hebben bij ons. Dat wij hen kunnen bieden wat ze zoeken. Soms gaan we eens mee met hen op pad of eten we samen ’s avonds en worden we vrienden.

Speciaal bij ons is het “nachtzwemmen” voor kinderen op vrijdagavond. Het is meestal de laatste avond voor mensen die hier klassiek van zaterdag tot zaterdag verblijven. De kinderen mogen dan in het donker het zwembad in. Kinderen die hier terug komen vragen altijd of er nachtzwemmen en zelfgebakken pizza zal zijn.

Zijn er nieuwe trends merkbaar in jullie branche?

Wel uiteraard boeken steeds meer mensen online maar toch proberen we zoveel mogelijk vooraf een persoonlijk contact met onze gasten op te bouwen. Het mag nog altijd iets persoonlijks blijven voor ons.
We zien ook in toenemende mate hoe grotere bedrijven en portals altijd voorop staan in de zoekindexen van Google enz..Vroeger stonden wij daar met heel beperkt budget maar nu moeten we echt alles uit de kast halen om toch ook nog zichtbaar te blijven.

Kunnen gasten bij jullie terecht met het openbaar vervoer?

Ja hoor, je kan landen op de luchthaven van Ancona en wij komen je ophalen. Maar uiteraard heb je meer vrijheid als je hier ter plaatse een auto hebt of huurt om de streek wat te verkennen.

Veel succes nog met Borgo Belfiore en tot gauw !


Contactgegevens :

Susanne Uhl & Pieter Vening
Borgo Belfiore

Via S.Apollinare 70,
60011 Arcevia (AN) Italia

Tel. +39 0731 9107
Mob. +39 333-9866745
Mob. +39 334-1928296
Web : www.belfiore-italia.com
E-mail: info@Belfiore-italia.com

Back to top button