Cultuur en NatuurRegio's en StedenSicilieSportUitgelicht

Golfen in Sicilië : Enkele tips

Voor de golfliefhebbers zijn er in Sicilië maar liefst vijf 18-holes courts te vinden. Tussen eeuwenoude olijfbomen door kan je je favoriete sport ook tijdens je vakantie hier volop beleven.

Niettegenstaande Sicilië een gebied is dat nogal geplaagd wordt door waterschaarste en politieke onwil om golfrsesorts te ontwikkelen zijn er nu toch vijf plaatsen van hoogstaande kwaliteit.

Tijdens de twintiger jaren van de 20ste eeuw waren er al twee golf clubs in de buurt van Palermo en Taormina. In Taormina was dit vooral te danken aan de grote aanwezigheid van Britten die er tijdens de zomer hun vakantie kwamen doorbrengen. Deze golfbanen verdwenen tijdens de Tweede Wereldoorlog en enkel enkele huisjes en kleine weggetjes verraden dat hier ooit een golf court lag.

De Mount Etna golfbaan is één van de golf locaties die tot de verbeelding spreekt. Golfen met op de achtergrond de Etna vulkaan is gewoonweg een sublieme ervaring.

De Picciolo en Madonie golfbanen zijn ook zeker de moeite waard en bieden 4-sterren logement aan. De Forte Group opende een derde golfresort, Verdura nabij Sciacca in het Zuidwesten van Sicilië. Deze golfresort telt twee 18-holes banen en een 9-hole baan.

Verdura en Donnafugata dichtbij Ragusa zijn andere mogelijkheden om te golfen tijdens uw vakantie op Sicilië.

Wie van golf houdt en graag de clubs laat swingen in Sicilië komt zeker aan zijn trekken op unieke locaties

Back to top button