CataniaPalermoSicilie

Onze 3 favoriete bestemmingen in Sicilië

Sicilië telt heel wat mooie plaatsen om te bezoeken We zetten onze 3 favoriete bestemmingen in Sicilië op een rijtje.

TRAPANI
Trapani straalt elegantie uit en is dan ook één van de meest bezochte steden op het eiland. Naast het schitterende stadscentrum op 750 meter boven de zeespiegel kan je je ook laten verrassen in Erice even verderop.

Een van de meest bekende bezienswaardigheden in Trapani is de Chiesa del Purgatorio, waarin een verzameling levensgrote houten beelden wordt bewaard die tijdens de Heilige Week door de straten worden gedragen.

Trapani is ook een belangrijk transportknooppunt, met een drukke luchthaven en veerhaven die het verbinden met andere delen van Sicilië en de omliggende eilanden.

De stad is omgeven door prachtige natuurlijke landschappen, waaronder de Egadische eilanden, die een populaire bestemming zijn voor varen en duiken.

3 favoriete bestemmingen in Sicilië

PALERMO
Palermo kan onmogelijk ontbreken in onze Top-3. De levendige, kleurrijke stad is een aaneenschakeling van allerlei bars en eethuisjes waar je de geweldige Siciliaanse keuken kan leren kennen. Van de kleinste typische hapjes en streetfood tot eindeloos fijn uitgekiende gerechten, je kan het er allemaal vinden.

3 favoriete bestemmingen in Sicilië


CATANIA
Catania is de barokstad bij uitstek en hoort sowieso thuis bij onze 3 favoriete bestemmingen in Sicilië. De stad telt heel veel pubs en clubs en kan zeer levendig worden tijdens de late avonduren. Dit zeker tijdens het schooljaar wanneer de studenten van de hogescholen en universiteiten de straten en pleinen in het centrum van de stad over nemen. Je kan er genieten van heerlijke cocktails en wijntjes tot laat in de avond. Wie overdag het iets sportiever wil kan een trektocht maken naar de nabijgelegen Etna vulkaan.

3 favoriete bestemmingen in Sicilië

Back to top button