SicilieSport

Windsurfen in Sicilië is heerlijk

Windsurfen in Sicilië…Het eiland heeft heel veel plaatsen langs zijn 1000 kilometer kust waar surfers zich kunnen uitleven. We bezochten enkele plaatsen die volgens ons toch méér de moeite waard zijn..

De eerste surffanaten doken op in Sicilië eind de jaren 80 en al snel ontdekten sportievelingen van over de hele wereld de pluspunten van Sicilië als surfeiland.

Eén van de bekendste spots om te windsurfen in Sicilië is ongetwijfeld Mondello (Palermo), ook wel het Hawai van Sicilië genoemd. In Mondello kan je ieder jaar “World Festival on the Beach” meemaken, georganiseerd door de Albaria Yacht Club, een festival waar alle facetten van watersport aan bod komen. Mondello is trouwens de thuishaven van Riccardo Giordano, 9-voudig wereldkampioen surfen.

windsurfen in Sicilië
Mondello

Meer oostwaarts dicht bij de luchthaven van Palermo kan je in Terrasini ook surfen aan het Magaggiari strand. Deze plek is een echte hot spot onder surfers omwille van haar hoge golven.

Beginners kunnen beter terecht nabij Marsala bij Stagnone  of Camobello di Mazare (allebei nabij Trapani) omdat deze plek kalme wateren heeft en het zo makkelijker is om de verschillende surftechnieken onder de knie te krijgen. Deze plek is ook vaste prik voor kitesurfers !

windsurfen in Sicilië
StagnoneWie graag aan “wave riding” doet kan terecht In Granitola, bij het strand van Puzziteddu. Hier vonden al heel wat Italiaanse surfkampioenschappen plaats en is een vaste stek voor surfers van over de hele wereld die naar Italië afzakken.

Puzziteddu heeft haar naam en faam in de surfwereld ook te danken aan Antonio Cappuzzo, een surfer van de eerste generatie die hier een ecodorp neerpootte met bijhorende yacht club.

windsurfen in Sicilië
Puzziteddu

Meer oostelijk gelegen, nabij Agrigento vind je het prachtige strand van San Leone dat erg geliefd is onder surfers and kitesurfers omwille van haar lineaire golven.

De siroccowinden nabij Ragusa zorgen voor twee heel winderige stranden, Pozzalo en Capo Passero, ideaal voor surfers en kitesurfers. Wie het eerder nabij Messina wil zoeken kan terecht bij Tremestieri a Messina. Capo d’Orlando een beetje buiten Messina is een stek waar je vlotjes golven van 2 meter en meer kan terug vinden. Windsuren in Sicilië is een absolute aanrader

windsurfen in Sicilië
Capo d’Orlando

Back to top button