Regio's en StedenSicilieUitgelicht

Giardini Naxos in Sicilië

Giardini Naxos in Sicilië

Giardini Naxos in Sicilië

Giardini Naxos is een badplaats aan de Oostkust van Sicilië en een magneet voor de vele toeristen die Sicilie bezoeken.

Genieten in Giardini Naxos

Je kan er relaxen op het strand, een boottocht maken of zelf een boot huren om te genieten van het prachtige uitzicht omgeven door de Siciliaanse heuvels. Uiteraard mag een bezoek aan één van de talrijke restaurants met zicht op zee niet ontbreken.

Het strand en het nabije Taormina in combinatie met goedkopere logeeradressen dan elders in deze omgeving zijn voor veel toeristen een goeie reden om hier te verblijven. Maar het stadje heeft zelf ook haar troeven. Wanneer je er verblijft kan je ook het historische Castello di Schiso bezoeken, gelegen aan het haventje in het zuiden van de stad.

Ooit was Castello di Schiso een fort die de stad moest beschermen tegen indringers, later werd het een vaste verblijfplaats voor vele aristocraten. Na een grondige restauratie is het nu open voor het publiek, dit het hele jaar.

Giardini Naxos in Sicilië
Castello di Schiso

Giardini Naxos en haar rijke geschiedenis

Giardini Naxos is een stadje dat van grote historische waarde is. Het was de plaats waar, volgens de overlevering, de eerste Grieken een kolonie bouwden op Sicilië. Overblijfselen van de vroegere Griekse aanwezigheid kan je zien in het archeologisch park en museum van de stad. Het museum “Capo Schiso” is een verzameling van ruines in het groen. Om de hele site te begrijpen kan je best eerst een muziek brengen aan het museum waar je een indrukwekkende verzameling vondsten kan bekijken.

Het archeologisch park en museum worden beheerd door het Parco Archeologico Naxos- Taormina, samen met het Grieks amfitheather in Taormina en Isola Bella in Mazzaro. Je kan combitickets aankopen om alles te bezoeken.

Giardini Naxos in Sicilië
Giardini Naxos

Het lokale toerismekantoor kan je vinden naast hotel La Riva tussen de haven en de kerk Santa Maria Immacolata.

Aanraders rond Giardini Naxos

Een aanrader is altijd de boottochten die door verschillende bedrijven worden aangeboden. Vanuit de haven vaar je langs de kust naar Isola Bella en de Grotta Azzzurra. Je kan altijd de tijd nemen om even in het azuurblauwe water te duiken.

Giardini Naxos is niet meteen de meest romantische of speciale bestemming maar het is een aanrader voor ieder die een alternatief zoekt voor de duurdere plaatsen in de streek. Het is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en Taormina, Castelmola en Mazzaro zijn vlakbij. De Etna, Catania en verder kunnen ook zonder een auto te moeten huren.

Back to top button