LeccePuglia

Lecce bezoeken

Lecce, gelegen in de regio Apulië (Puglia), wordt vaak “het Florence van het Zuiden” genoemd vanwege zijn weelderige barokke architectuur. Deze stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid en is vooral een “must visit” door zijn prachtige historische centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

De Barokke Pracht van Lecce

Architectonische Wonderen

Lecce staat bekend om zijn uitbundige barokke architectuur, die de stad een unieke uitstraling geeft. Wandel door de straten en bewonder de prachtige kerken, paleizen en fonteinen die versierd zijn met gedetailleerde ornamenten en beelden. Mis zeker niet de Santa Croce-basiliek en het Piazza del Duomo, waar je je zult verbazen over de weelderige gevels en verfijnde details.

Lecce bezoeken
Santa Croce basiliek in Lecce

Het Amfitheater van Lecce

Een andere historische schat van Lecce is het Romeinse amfitheater, dat dateert uit de 2e eeuw na Christus. Dit goed bewaard gebleven amfitheater bood plaats aan ongeveer 25.000 toeschouwers en wordt nu vaak gebruikt voor culturele evenementen en concerten.

Lecce bezoeken
Amfitheater Lecce

Verken de charmante straten van Lecce

Piazza Sant’Oronzo

Piazza Sant’Oronzo is het bruisende hart van Lecce en is vernoemd naar de beschermheilige van de stad. Hier vind je een indrukwekkende zuil die teruggaat tot de tijd van de Romeinen. Het plein is omgeven door cafés en restaurants waar je kunt genieten van een espresso en de lokale lekkernijen.

Lecce bezoeken

Ambachtelijke Winkels

Lecce staat bekend om zijn ambachtelijke tradities, vooral op het gebied van steenbewerking. Verken de smalle straatjes en ontdek winkels waar lokale ambachtslieden prachtige souvenirs en kunstwerken creëren van de karakteristieke Lecce-kalksteen.

Lecce bezoeken
Orechiette

Proef de Smaak van Apulië

Een bezoek aan Lecce is niet compleet zonder te genieten van de heerlijke lokale gerechten. Proef de “rustico leccese,” een hartige bladerdeegsnack gevuld met mozzarella en tomaat, of geniet van een bord “orecchiette,” de traditionele pasta van Apulië, geserveerd met een smaakvolle saus.

Lecce bezoeken

Back to top button