ArezzoToscane

Antiekmarkt Arezzo bezoeken

Loop je regelmatig rond op antiekmarkten ? Dan is de Antiekmarkt in Arezzo bezoeken (Fiera Antiquaria) zeker iets voor jou. Deze antiekmarkt lokt ieder eerste weekend van de maand meer dan 20.000 bezoekers op zoek naar een leuk stukje antiek of kunst.

De antiekmarkt in Arezzo heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1960. Het begon als een bescheiden markt waar voornamelijk lokale antiekhandelaren hun waren verkochten, maar groeide al snel uit tot een populaire bestemming voor antiekverzamelaars en handelaren.

Op de markt vindt u antieke meubels, sieraden, keramiek, kunstwerken, boeken, munten, postzegels en andere verzamelobjecten. De verkopers komen uit heel Italië en sommigen zelfs uit andere delen van Europa.

De sfeer op de antiekmarkt is erg gezellig en levendig, en je kan gemakkelijk een hele dag doorbrenge met het verkennen van de verschillende kraampjes. Er zijn ook tal van cafés en restaurants waar u kunt genieten van een lekkere lunch of een kopje koffie terwijl u geniet van het uitzicht op de markt.

Kan je tijdens dat specifieke weekend niet naar de Piazza Grande ? Geen nood, in de Via Cavour zijn er voldoende schitterende antiekwinkels te vinden !

Naast de antiekmarkt zijn er veel andere bezienswaardigheden en attracties die de moeite waard zijn om te bezoeken.

De kathedraal van Arezzo: Deze prachtige kathedraal is gebouwd in de 13e eeuw en heeft een indrukwekkende gevel en interieur. Binnenin vindt u onder andere een prachtig fresco van de beroemde schilder Piero della Francesca.

Piazza Grande: Dit grote plein in het hart van Arezzo is omringd door prachtige middeleeuwse gebouwen en is het centrum van het historische centrum van de stad. Het is een geweldige plek om te genieten van een kopje koffie en de drukte van de stad te observeren.

Basilica di San Francesco: Deze kerk uit de 13e eeuw is beroemd vanwege de fresco’s van de schilder Piero della Francesca. De fresco’s zijn een van de belangrijkste werken van de Renaissance in Italië en zijn een must-see voor kunstliefhebbers.

Casa Vasari: Dit museum is gevestigd in het huis van de beroemde Renaissance-kunstenaar Giorgio Vasari. Het bevat veel van zijn werken, evenals andere kunstwerken uit de Renaissance.

Fortezza Medicea: Dit fort werd gebouwd in de 16e eeuw en diende als verdediging voor de stad. Vandaag de dag is het een museum met tentoonstellingen over de geschiedenis van Arezzo.

Back to top button