CalabriaTropeaZuid-Italië & De Eilanden

Tropea in Calabrië bezoeken

Tropea in Calabrië in het uiterste zuiden, de voet van de laars van Italië, is minder bekend als toeristische bestemming, maar zeker meer dan de moeite waard. Ongerept, ruige landschappen en dit alles omringd door azuurblauw water en witte stranden van de Tyrreense en Ionische Zee.

Het bekendste vakantiestadje is Tropea, de parel van Calabrië, gelegen op een rots aan zee. Het oude centrum, centro storico,ligt op een rotsplateau en is met haar kerkjes, kloosters, steegjes en adembenemende uitzichten een “must go” bij je bezoek aan Calabrië. . Tropea mocht zich in 2021 de “Borgo dei borghi” noemen, dus één van de mooiste plaatsen in Italië..

Tropea in Calabrië

De kathedraal van Tropea is heel bijzonder om te bezoeken. In de 12de eeuw gebouwd, verschillende bouwstijlen en je kan er het icoon van de Onze Lieve Vrouw van Roemenië zien, de beschermheilige van Tropea. Er liggen hier nog twee, niet ontplofte bommen uit de Tweede Wereldoorlog en de inwoners zijn er van overtuigd dat de Madonna de stad spaarde van deze bommen.

Tropea in Calabrië

200 traptreden lager kan je genieten van het strand, deels gratis, deels betalend. In 2007 werd het strand verkozen tot mooiste strand van Europa door The Times.

De Corso Vittorio Emanuele is de hoofdstraat en vol met gezellige bars en winkeltjes. Op het einde van de straat wacht je trouwens een schiterend uitzicht op de Santa Maria dell’Isola..Een klein schiereiland met een kerk, omring door stranden.

Ook bij ons kan je een stukje Tropea terug vinden. De “cipolla rossa di Tropea” die in de supermarkt op je ligt te wachten, komt uit deze stad. Een zoete rode ui die natuurlijk een belangrijk ingredIënt is in vele streekgerechten.

Het kan tijdens de zomer behoorlijk druk worden in Tropea maar de stad heeft haar authenticiteit nooit verloren, het blijft een geweldige plek om te bezoeken !

Back to top button