GardameerUitgelicht

Vakantie aan het Gardameer

20 bezienswaardigheden aan het Gardameer

Vakantie aan het Gardameer betekent genieten aan één van de populairste toeristische bestemmingen in Italië. 20 bezienswaardigheden aan het Gardameer hebben we voor jou in een rijtje gezet

Sirmione

Een prachtige historische stad aan het zuidelijke puntje van het Gardameer, bekend om zijn Romeinse ruïnes en thermale baden. Het kasteel van Sirmione is een populaire bezienswaardigheid.

Gardaland

Dit is het grootste pretpark van Italië, gelegen aan de oostelijke oever van het Gardameer. Het park heeft attracties voor alle leeftijden, waaronder achtbanen, waterattracties en shows.

Vakantie aan het Gardameer
Gardaland

Vakantie aan het Gardameer

Monte Baldo

Een bergachtig gebied aan de oostelijke oever van het Gardameer. Bezoekers kunnen genieten van het uitzicht vanaf de top van de berg via de kabelbaan van Malcesine.

Limone sul Garda

Een pittoresk dorpje aan de westelijke oever van het Gardameer, bekend om zijn citroenboomgaarden en prachtige uitzichten op het meer.

Desenzano del Garda

Een populaire toeristische stad aan de zuidelijke oever van het Gardameer, bekend om zijn historische bezienswaardigheden en nachtleven.

Vakantie aan het Gardameer
Desenzano,del Garda

20 bezienswaardigheden aan het Gardameer

Bardolino

Een charmant dorpje aan de oostelijke oever van het Gardameer, bekend om zijn wijnproductie en mooie promenade langs het meer.

Malcesine

Een pittoresk middeleeuws dorpje aan de oostelijke oever van het Gardameer, bekend om zijn kasteel en de mogelijkheid om de top van de Monte Baldo te bereiken via de kabelbaan.

Sa

Een schilderachtig stadje aan de westelijke oever van het Gardameer, bekend om zijn historische bezienswaardigheden en architectuur.

Punta San Vigilio

Een prachtig schiereiland aan de westelijke oever van het Gardameer, met een spectaculair uitzicht op het meer en omringd door weelderige vegetatie.

Lazise

Een mooi middeleeuws dorpje aan de oostelijke oever van het Gardameer, bekend om zijn ommuurde stad en de San Nicolò-kerk.

Vakantie aan het Gardameer
Lazise

Isola del Garda

Het grootste eiland in het Gardameer, dat kan worden bezocht tijdens een rondleiding. Het eiland heeft een prachtige villa en tuinen, en een adembenemend uitzicht op het meer.

Parco Giardino Sigurtà

Een prachtige botanische tuin aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer, bekend om zijn bloemen en waterpartijen.

Rocca di Manerba

Een historisch kasteel op een heuvel aan de zuidwestelijke oever van het Gardameer, met een spectaculair uitzicht op het meer.

Grotten van Catullus

Een archeologische site in Sirmione, bekend om zijn Romeinse villa

Vittoriale degli Italiani

Dit is het huis van de Italiaanse schrijver Gabriele d’Annunzio, gelegen in Gardone Riviera aan de westelijke oever van het Gardameer. Het complex bestaat uit verschillende gebouwen, musea en tuinen, en biedt een fascinerend inzicht in het leven en werk van de auteur.

Parco Natura Viva

Een dierentuin en safaripark in Bussolengo aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer. Het park is de thuisbasis van meer dan 1500 dieren van 250 verschillende soorten, waaronder leeuwen, tijgers, giraffen en zebra’s.

Scaliger-kasteel

Een middeleeuws kasteel in het centrum van Sirmione, gebouwd in de 13e eeuw. Het kasteel heeft een indrukwekkende verdedigingsstructuur, een museum met historische tentoonstellingen en een panoramisch uitzicht op het Gardameer.

Vakantie aan het Gardameer
Scaligero

Giardino Botanico Fondazione André Heller

Een prachtige botanische tuin in Gardone Riviera aan de westelijke oever van het Gardameer, ontworpen door de Oostenrijkse kunstenaar André Heller. Het park heeft een verscheidenheid aan planten uit verschillende delen van de wereld en is versierd met moderne kunstinstallaties.

Castello Scaligero di Malcesine

Een middeleeuws kasteel in Malcesine aan de oostelijke oever van het Gardameer, gebouwd in de 13e eeuw. Het kasteel heeft een museum met historische tentoonstellingen en biedt een panoramisch uitzicht op het Gardameer en de omliggende bergen.

Museo del Vino – Zeni

Een museum gewijd aan de wijnproductie van de regio, gelegen in Bardolino aan de oostelijke oever van het Gardameer. Het museum toont de geschiedenis en technologie van de wijnproductie, biedt wijnproeverijen en heeft een prachtig uitzicht op het Gardameer en de omliggende wijngaarden.

Nog op zoek naar een accomodatie bij het gardameer ? Misschien is Agriturismo Riondel wel iets voor jou ? Klik hier

Vakantie aan het Gardameer

20 bezienswaardigheden aan het gardameer

Back to top button