San GimignanoSienaToscaneUitgelicht

San Gimignano bezoeken

De historische binnenstad van San Gimignano is als erg goed bewaarde middeleeuwse Toscaanse stad een “must see” tijdens ieder bezoek aan de regio. De architectuur, de beroemde torens, je wandelt middenin Unesco Werelderfgoed.

San Gimignano werd in de 3e eeuw voor Christus gesticht als een kleine Etruskische nederzetting en groeide tijdens de Middeleeuwen uit tot een belangrijk handelscentrum. De stad werd omringd door muren en de hoge torens van de patriciërsfamilies rezen erboven uit, waardoor het de bijnaam “middeleeuws Manhattan” kreeg. Op haar hoogtepunt waren er 72 torens in de stad, maar vandaag de dag zijn er nog maar 14 over.

De stad wordt gedomineerd door twee grote pleinen: Piazza della Cisterna en Piazza del Duomo. Piazza della Cisterna is een charmant plein met een waterput in het centrum, omgeven door bogen en omgeven door verschillende winkels en restaurants. Piazza del Duomo is het belangrijkste plein van de stad met haar indrukwekkende kathedraal van Santa Maria Assunta uit de 12e eeuw. De kathedraal wordt omringd door andere historische gebouwen, waaronder het Palazzo Comunale, het Palazzo Pretorio en de Torre Grossa, de hoogste toren van de stad.

San Gimignano bezoeken
San Gimignano

San Gimignano bezoeken betekent ook het Museo Civico, een museum met een collectie kunstwerken en andere culturele artefacten uit de lange geschiedenis van de stad zien. Het museum bevat fresco’s, beelden en schilderijen, maar ook Romeinse en Etruskische voorwerpen. Voorzie voldoende tijd bij een bezoek aan het Museu Civico want de collectie is heel ruim en exclusief.

Een andere populaire attractie zijn natuurlijk de nabijgelegen wijngaarden die de beroemde Vernaccia di San Gimignano wijn produceren. Bezoekers kunnen rondleidingen krijgen door de prachtige wijngaarden en de lokale wijnen proeven. Uiteraard kan je in alle bars en restaurants in de stad talloze wijnen proeven uit de stad en nabijgelegen wijngaarden

Op zoek naar een accommodatie in Toscane ? Klik hier

Back to top button