LombardijeMilaan

Het legendarische San Siro stadion bezoeken

San Siro thuisbasis van Ac Milan en Inter

Milaan heeft meer te bieden dan mode en design. Het legendarische San Siro Stadion bezoeken, officieel bekend als Stadio Giuseppe Meazza, is een plek ontdekken waar voetbal verandert in kunst. Dit stadion is niet alleen de thuisbasis van Inter Milaan en AC Milan, maar ook één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Milaan.

Een Kijkje nemen in het San Siro Stadion

Het beroemde San Siro Stadion biedt plaats aan 78.328 fans, waarvan 244 zitplaatsen zijn gereserveerd voor mindervaliden. Het stadion is verdeeld in drie horizontale ringen, die op hun beurt zijn onderverdeeld in vier zones. De lange zijden van het stadion stralen rood uit in de westelijke sector, terwijl de oostelijke sector in een levendig oranje schittert. De bochten van het stadion zijn gehuld in blauw (de zuidelijke bocht – de fanatieke aanhang van Milan) en groen (de noordelijke bocht – de fanatieke aanhang van Inter).

In 1980 werd het stadion vernoemd ter ere van Giuseppe Meazza, de grootste Italiaanse voetballer aller tijden. Het San Siro Stadion, een plek rijk aan geschiedenis en emoties, heeft in de loop der jaren talloze onvergetelijke momenten beleefd. Maar zoals elke legende is ook dit stadion in de loop der jaren verouderd en kan niet langer voldoen aan de groeiende eisen.

De Toekomst van het San Siro Stadion

Op dit moment is er een gloednieuw stadion in ontwikkeling, dat eveneens in het San Siro-gebied zal worden gebouwd. Dit stadion wordt een modern architecturaal kunstwerkje en zal voetbalfans een onvergetelijke ervaring bieden. Maar tot dit nieuwe stadion zijn deuren opent, kunnen fans nog steeds de charme van het oude San Siro Stadion ervaren.

Tips voor een Bezoek aan het San Siro Stadion

Als u het San Siro Stadion wilt bezoeken, zijn hier enkele praktische informatie:

  • Waar? Het stadion bevindt zich aan het Piazzale Angelo Moratti.
  • Bereikbaarheid: Het stadion is gemakkelijk te bereiken met de metrolijn MM5 (San Siro).
  • Toegang: U kunt het stadion bezoeken via rondleidingen, waarvoor u tickets nodig heeft.
  • Openingstijden: In de zomer is het stadion dagelijks geopend van 9:30 uur tot 18:00 uur, in de winter van 9:30 uur tot 17:00 uur.

Voor meer informatie en kaartjes voor de wedstrijden raden we aan de officiële website van het San Siro Stadion te bezoeken.

WIe interesse heeft in andere voetbalstadions van grootheden overal ter wereld kan terecht in het fijne boek van Stefan van Loock, alle info kan je hier vinden

Back to top button