San MarinoStedenUitgelicht

San Marino bezoeken

San Marino bezoeken

Het kleine staatje is gelegen ten Noorden van Le Marche en is ongeveer 60 km2 “groot” en heeft San Marino (ook gekend als Borgomaggiore) als hoofdstad. Het ligt op ongeveer 20 km van Rimini.

San Marino bezoeken

San Marino nabij Le Marche

Nauwelijks te geloven maar het staatje heeft wel zijn eigen leger en is een erkend lid van de Raad van Europa, dat allemaal voor amper 35.000 inwoners.

Niettegenstaande San Marino geen deel is van Italië willen we jou toch laten kennis maken met dit ministaatje. Een bezoek aan San Marino is vaak een dagtrip voor toeristen die rond Rimini of in Le Marche verblijven.

Bezoek San Marino

Omdat de parkeerplaatsen in en rond San Marino zeer beperkt zijn is het aan te raden om met een shuttle bus het staatje te bezoeken. Er is een bus die vertrekt aan het treinstation van Rimini die je voor 10 euro naar het kleine staatje brengt.

San Marino bezoeken

Bij een bezoek aan de hoofdstad van San Marino is een trip met de kabelbaan naar de citadel en bijgaande gebouwen een must. Je hebt er schitterende vergezichten op de omgeving van San Marino.

San Marino of ook wel Borgomaggiore (San Marino città) genoemd is zeer klein als hoofdstad. De historische stad is amper 500 meter lang en 100 meter breed.

Piazza della Libertà in San Marino

Centraal in San Marino heb je de Piazza della Libertà. Het plein is één van de meest bezochte plaatsen in de stad omdat hier je de wisseling van de wacht bij het Palazzo Pubblico kan zien. Er is ook een vrijheidsbeeld op het plein, dit als ode aan San Marino dat als kleine gemeenschap de onafhankelijkheid bekomen heeft.

San Marino bezoeken

De wachters staan voor het Palazzo Pubblico, het stadhuis van de stad. Dit sfeervolle gebouw met bijzondere ruimtes word nog vaak gebruikt bij officiële staatsbijeenkomsten. Je kunt de raadszaal bekijken waar de 60 parlementsleden van San Marino vergaderen. .

San Marino bezoeken

Het martelmuseum is een privé museum waar je een overzicht krijgt van alle marteltuigen die tijdens de Middeleeuwen gebruikt werden. Er zijn zelfs verschillende “mogelijkheden” te zien die vroeger gebruikt werden om het de vrouwen onmogelijk te maken vreemd te gaan wanneer de echtgenoot afwezig was.
Je kan in het toeristenbureau voor 5 euro een officiële stempel van San Marino in je paspoort laten plaatsen met bijgaande zegel. Er zijn zelfs speciale San Marino munten van 5 euro te koop. Let wel, deze zijn enkel bruikbaar in San Marino zelf.

San Marino bezoeken

San Marino kan, zeker in het toeristische hoogseizoen, zeer druk zijn. Een bezoek tijden de lente of herfst is beter. San Marino is ook een belastingsvrije staat dus je kan er ook nogal wat producten kopen aan veel goedkopere prijzen dan in Italië..

San Marino biedt een interessant contrast voor wie verblijft in een strandresort in Rimini.. Ook het middeleeuwse dorpje San Leo vlakbij is het bezoeken waard.

San Marino bezoeken

Back to top button