AmalfiCampania

De Amalfikust bezoeken

De Amalfikust in Italië bezoeken betekent genieten van een prachtige kustlijn in de regio Campanië, in het zuiden van het land. Het is een UNESCO-werelderfgoed en een populaire bestemming voor wie op zoek is naar natuur, cultuur en romantiek.

De Amalfikust strekt zich uit over ongeveer 50 kilometer langs de Golf van Salerno, van het stadje Vietri sul Mare tot aan Positano. Er zijn veel charmante en pittoreske dorpjes langs de kust, zoals Amalfi, Ravello, Praiano, Furore en Atrani. Elk dorp heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden, zoals kerken, villa’s, tuinen, stranden en uitzichtpunten.

Meer over de dorpjes

Amalfi
De grootste en bekendste stad aan de kust, die ooit een machtige maritieme republiek was. Je kunt er de prachtige Duomo di Amalfi bewonderen, een museum bezoeken over de geschiedenis en cultuur van de stad, of genieten van een boottocht langs de kust.

De Amalfikust in Italië bezoeken
Duomo di Amalfi

Ravello
Dit is een elegant en romantisch stadje dat hoog boven de zee ligt. Het staat bekend om zijn muziekfestival en zijn twee prachtige villa’s: Villa Rufolo en Villa Cimbrone, die beide schitterende tuinen hebben met een panoramisch uitzicht over de kust.

De Amalfikust in Italië bezoeken
Villa Rufolo

Praiano
Een rustig en charmant dorpje dat tussen Positano en Amalfi ligt. Het heeft een mooi strand, een oude kerk met een majolica koepel, en een pad dat leidt naar het Sanctuarium van Santa Maria a Castro, waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht.

De Amalfikust in Italië bezoeken
Praiano

Furore
Klein en verborgen dorpje dat bekend staat om zijn Fiordo di Furore, een natuurlijke inham die omringd wordt door hoge kliffen. Het dorp heeft ook veel kleurrijke muurschilderingen die het leven en de tradities van de lokale bevolking weergeven.

De Amalfikust in Italië bezoeken
Fiordo di Furore

Atrani
Het kleinste dorpje aan de kust, maar ook een van de meest pittoreske. Het heeft een gezellig plein met cafés en restaurants, een mooi strand, en een historische kerk met een barokke gevel.

De Amalfikust in Italië bezoeken
Atrani

Amalfikust bezoeken ? Kijk ook uit naar onze tips in CampaniëBack to top button