Cultuur en NatuurEvenementen & Geschiedenis & CultuurLombardijeMilaan

Het Laatste Avondmaal in Milaan bezoeken

Het Laatste Avondmaal: Leonardo da Vinci’s Meesterwerk

Het Laatste Avondmaal is het meest belangrijke werk van Leonardo da Vinci en één van de grootste meesterwerken in de geschiedenis van de kunst. Het origineel is gemaakt door Leonardo da Vinci en bevindt zich in het Refectorium van de kerk Santa Maria delle Grazie. Voordat je het Laatste Avondmaal in MIlaan wil bezoeken de metrokaart eens bekijken. Je kan met de metro al dicht bij de kerk geraken. Neem één van volgende metrolijnen : MM1 (Cadorna en Conciliazione) en MM2 (Cadorna).

Het Laatste Avondmaal in MIlaan bezoeken
Santa Maria delle Grazie

Het maken van “Het Laatste Avondmaal”

Leonardo heeft vier jaar gewerkt aan zijn muurschildering in de eetzaal van het Dominicanenklooster van de kerk Santa Maria delle Grazie. Intussen is het meesterwerk al verschillende keren gerestaureerd geweest omdat kort na voltooiing de verfkleuren begonnen te vervagen.

Toegang tot het Laatste Avondmaal

De toegang tot dit meesterwerk is strikt gereguleerd. Verschillende veiligheids- en luchtsluizen zal je moeten passeren om tot bij het kunstwerk te komen. Toegangstijden zijn van dinsdag tot en met zondag, van 8:15 uur tot 19:00 uur. Foto’s maken mag enkel met voorafgaandelijke toestemming.

Reserveer vooraf om het Laatste Avondmaal in Milaan te bezoeken

Een bezoek aan Het Laatste Avondmaal moet lang van tevoren worden gepland. Kortom, zonder reservering krijgt u geen toegang tot deze bezienswaardigheid!

Het Meest Gekopieerde Schilderij Ter Wereld

Wist je dat Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci het meest gekopieerde schilderij aller tijden is?

Officiële website : https://cenacolovinciano.vivaticket.it

Back to top button