Evenementen & Geschiedenis & CultuurLombardijeMilaan

Scala in Milaan bezoeken ? Ontdek het hier

Het Scala in Milaan bezoeken betekent één van de meest iconische theaters van Europa binnen wandelen. Bovendien heeft het theater een lange en rijke geschiedenis. Hier zijn in de loop der jaren talloze beroemdheden verwelkomd. We gaan eerst de geschiedenis van het Scala Theater in Milaan bekijken, de architectuur en het interieur , en enkele van de beroemdste voorstellingen en artiesten die in dit theater hebben opgetreden.

Het ontstaan van het Scala Theater in Milaan

Scala in Milaan werd in 1778 gebouwd door de architect Giuseppe Piermarini. Het was een initiatief van de toenmalige hertog van Milaan, Ferdinand van Oostenrijk. Het theater werd oorspronkelijk gebouwd om als vervanging te dienen voor het hertogelijke theater, doordat het bij een brand in 1776 was verwoest.

Scala in Milaan bezoeken
Scalal van Milaan vooraanzicht

Architectuur en Interieur

De Scala van Milaan is een prachtig voorbeeld van neoclassicistische architectuur. Het theater heeft een capaciteit van 2800 zitplaatsen en is opgebouwd uit drie niveaus, met 6 verdiepingen van loges en galerijen. Bovendien is de gevel van het theater versierd met prachtige standbeelden en bas-reliëfs, die mythologische en allegorische scènes uitbeelden.

Het interieur van het theater is al even indrukwekkend als de buitenkant. Het is rijkelijk versierd met goud en marmer en heeft een prachtige fresco op het plafond. De fresco is gemaakt door de kunstenaar Alessandro Sanquirico en stelt Apollo voor, de god van de kunst, omringd door andere mythologische figuren.

Scala in Milaan bezoeken
Scala binnenin

Scala in Milaan bezoeken

Beroemde voorstellingen en artiesten

De Scala van Milaan heeft door de jaren heen talloze beroemde artiesten verwelkomd, waaronder componisten zoals bijvoorbeeld Verdi, Rossini, Puccini en Bellini, maar ook beroemde operazangers als Maria Callas en Luciano Pavarotti. Een van de beroemdste voorstellingen die ooit in Scala Theater werden opgevoerd, was La prima donna assoluta van Vincenzo Bellini. Maria Callas speelde hierin de hoofdrol en haar optreden werd door critici als legendarisch beschouwd.

Scala in Milaan bezoeken

De Scala van Milaan in 2023

Scala Theater is nog steeds een van de meest belangrijke theaters in Italië en Europa. Het theater organiseert immers elk jaar tal van topvoorstellingen en evenementen en trekt bezoekers van over de hele wereld. Scala Theater is ook een belangrijk symbool van de Italiaanse cultuur en geschiedenis.

Tickets kopen voor een voorstelling in de Scala van Milaan

Je kunt het Scala theater bezoeken door tickets te kopen bij de box office online van het theater. De box office bevindt zich op 1 Largo Ghiringhelli in Milaan en is geopend van maandag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 18.00 uur. Op de dag van een voorstelling kan je tickets ophalen of kopen bij de box office vanaf 2 uur voor aanvang tot 15 minuten na aanvang van de voorstelling maar meestal zijn alle voorstellingen uitverkocht.

De toekomst van het Scala Theater in Milaan

Scala Theater heeft een rijke geschiedenis en een belangrijke plaats in de Italiaanse cultuur. Het is belangrijk dat dit erfgoed behouden blijft voor de komende generaties. Het theater wordt momenteel gerenoveerd om het nog beter te maken en het publiek nog meer te kunnen laten genieten van de voorstellingen. De akoestiek moet beter en het comfort voor het publiek zal groter worden.

Scala in Milaan bezoeken

Back to top button